Pages

Monday, April 2, 2012

Phuket~Day 2

Ok jom sambung Part 2, Holiday to Phuket. hehehe.. Untuk Part 2 ni kira hari kedua kami di Phuket. Pagi-pagi lagi dah bangun & siap-siap untuk ke Phi Phi Island. Kat sana 6am tu keadaannya macam 7am kat Malaysia. 

So lepas solat subuh @ 530am, me and hubby pon bersiap, then breakfast dulu kat hotel. Yang kelakarnya kami terus pakai swimming suit sebab takut nanti tak ada tempat nak salin pakaian. Hahaha.. sangat jakun sebab tak pernah naik cruise. Mana tau dalam tu ada toilet!!! LOL..So, pada sesiapa nak gi bercuti & naik cruise nnt, tak payah risau okeyy sbb kamu boleh salin baju (nk mandi pon boleh) + nak buang air kecik and besar pon boleh jugek.
 Siap posing pakai swimming suit tau!!!
 Breakfast of the day. Actually banyak jek makanan. Ada fried rice, fried noodles, tapi semuanya rencah pork!! So ni sahaja yang diyakini halal. ;)

 Our trip to Phi Phi Island by Sea Angel Cruise
 Kebosanan sebab perjalanan dari Phuket ke Phi Phi Island mengambil masa lebih kurang 1jam setengah. So my hubby spend time main game.
 Time for snorkeling!! ;)

Just love the view. Subhanallah, sangat cantik!!


Okeyyy..dah sampai kat Phi Phi Island. Setengah hari perjalanan buat perot kami lapar. So sampai-sampai jek terus terjah makanan yang dah di sediakan.
Lepas dah kenyang..kami pusing-pusing sekitar Phi Phi Island. Ada banyak kedai yang jual barang2 souvenir.

Lebih kurang 2 jam kami disini, then naik balik cruise td utk pulang. Dalam cruise kami berdua flat, tido tak ingat..bangun2 jek dah sampai. Balik hotel, sambung balik tido sampai ke lewat petang..Punyala letih.

 Bangun-bangun terus siap-siap sebab perut dah lapar. Nak jalan takut tak larat, so kami sewa motor kat travel agent depan hotel. Pengangkutan yang jimat dan murah, lebih krg 200thb = RM 20 untuk satu hari.

Singgah ke Jungceylon, shopping complex kat area Patong. Then jalan-jalan kat kawasan sekitar Patong. Banyak sangat shop lot yang jual brg2 Thai macam pakaian, beg, kraftangan dll. But harga kat sini agak mahal sedikit, berbanding produk yg sama yg dijual kat M'sia.

Suasana kat area Patong Beach ni agak meriah berbanding kawasan lain di Phuket. Bagi mereka yang lebih suka kan ketenangan dan privacy, area Patong ni mungkin kurang bersesuaian. But for me i love both, meriah pon okey, privacy pon okey jugek...hehehe

So lepas dah 2,3 round merempit ngan hubby (1st time ok naik moto ngan en suami, even ada rasa takut, but its really fun!!) kami pon balik ke hotel untuk rehat & recharge blk tenaga for the next day!! ;)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...