Pages

Wednesday, April 4, 2012

Phuket~Day 3


Episod akhir trip to Phuket. Siap ada episod akhir, ingat telenovela or drama bersiri ke apa??hehe.. 
Start the day with breakfast..makan cereal, fruits, roti & telur + juice & coffee.
Semalam kan sewa motor lebih kurang pukul 7 ptg, sewa untuk 1 hari..so waktu pemulangan adalah 7 ptg nanti. So, sambung merempit & jalan-jalan sebelum balik.
Cuaca masih belum panas, so kami pon jalan-jalan dan berkejaran ditepi pantai ;p Panas tak panas pon, kulit ku dah berkilat!!! Ohhh tidak!!
After dah penat jalan-jalan kat tepi pantai & penat kejar burung merpati kat situ, kami pon balik ke hotel untuk kemas barang & siap2. Singgah di kedai makan muslim tidak jauh dari hotel, tapau beli makanan, then makan kat hotel jek.

Kami checkout jam 12 tgh hari, then tumpang letak beg di lobby hotel. Motor still tak pulangkan lg, minyak pon masih full tank, then decide utk pusing2 area Patong untuk terakhir kalinya.
Memandangkan kat luar terlalu panas, kami singgah ke shopping complex  Jungceylon & window shopping kat sana.

Kat Jungceylon ni banyak sangat kedai facial & massage dan harga yg ditawarkan sangat murah, sekitar RM30-RM40 per hour. Then hubby ku request nak buat facial...katanya x hensem sbb muka berjerawat..ok fine, buat la..moga kulitmu lebih mulus..hahaha
  
Lepas tu, pusing2 kat floating market, ada jual souvenir..beli la skit untuk kawan-kawan & family.
Kat bahagian luar Jungceylon ni, mereka ada buat replika kapal, then ada macam kolam & fountains sebagai landscape. Kat area ni la ada floating market. View memang sangat cantik.

Then sambung jalan-jalan lg. Even panas pon, redah jek..Lebih kurang pukul 4 ptg kami pulang ke hotel. Van akan datang pick up pukul 430 untuk ke airport.
 
Sementara tunggu van, laki bini takde keje..main snap2 gambar.hehe..
Our trip to Phuket, sangat2 menyeronokkan, even tak puas makan. Paling best ke Phi phi Island, Buat Thai Massage & Merempit ngan hubby ;p
If ada rezeki lagi, nak repeat trip ke sini..till we meet again Phuket!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...