Pages

Monday, May 21, 2012

Hi Tea With My Beautiful Glaxy Team

I had such a wonderful Sunday coz dapat berkumpul bersama-sama dengan my Beautiful Glaxy Team for Biz Tea Session. Ni kali pertama kami dapat berkumpul beramai-ramai, walaupun ada jugak beberapa biz partner lain yang berada di Kelantan & Doha tak dapat nak menghadirkan diri disebabkan faktor jarak yang jauh. The best part dalam sesi ni adalah kehadiran Mentor hebat kesayangan kami Cdm Hanis Haizi dan pasangan beliau Cdm Razali Zain untuk sama-sama berkongsi ilmu dan pengalaman mereka.

 Thanx & credit to our leader Ajue Rashid for organizing this session.

All the foods are so yummy. Ada macam-macam, sandwich, cake, bicuits, pie etc.

 
Sambil minum petang, kami berkongsi cerita tentang business. Hanis banyak kongsikan ilmu dan pengalaman beliau selama 3 tahun dalam Business Premium Beautiful. Banyak kata-kata semangat yang keluar dari mulut beliau yang menjadi inspirasi kepada kami untuk capai kejayaan seperti mana yang beliau kecapi. Pencapaian yang sangat membanggakan dalam usia seawal 28 tahun sudah berjaya genggam income 6 angka sebulan. Kalau di fikirkan, setakat harap bekerja makan gaji sampai umur berapa baru nak genggam income 6 angka??

Antara kata-kata beliau, nak berjaya kena selalu berfikiran positif dan kejayaan diri kita bergantung pada diri kita sendiri. Teringat pulak pada Pakar Motivasi Prof Dr Muhaya juga ada mengatakan, minda kita menguasai apa yang kita lakukan. Jika kita selalu fikir positif dan percaya kita mampu untuk melakukan sesuatu, pasti hasilnya juga positif dan kejayaan pasti milik kita.

Dengan ilmu yang telah dikongsikan bersama-sama, hala tuju dalam business ini semakin jelas, dan impian untuk berjaya dalam business pasti akan menjadi milik kami suatu hari nanti. Thank you so much to Hanis & Raz. Apa yang perlu hanya berusaha bersungguh-sungguh dan jangan cepat berputus asa, selain dari berdoa dan bertawakal akan apa yang diusahakan serta sentiasa rujuk dengan pemimpin untuk pastikan setiap langkah dan tindakan tidak tersasar dari matlamat sebenar. Insyaallah, niat yang baik pasti akan mendapat keredhaanNya.

So to all my Beautiful Galaxy Team. Let's rock the galaxy together!!!

 "JUST REMEMBER THAT YOU CAN DO IT, AND KEEP FOLLOWING YOUR DREAM "

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...