Pages

Friday, September 21, 2012

Biozone Food Purifier Part 2

Penerangan Lanjut Mengenai Biozone Food PurifierBerapa lamakah saya perlu untuk membersihkan sayur-sayuran dan daging?
Sila rujuk kepada manual arahan penggunaan pada kotak pembungkusan. Secara umumnya, semua makanan (Contoh: buah-buahan, sayur-sayuran, makanan laut) memerlukan proses pembersihan selama 15 minit. Daging sahaja (Contoh: ayam, kambing, lembu) memerlukan 30 minit. Mesin ini beroperasi maksimum selama 45 minit. 

Selain itu, terdapat fungsi pembersihan 3 minit ON / OFF  untuk satu liter air. Fungsi pembersihan ini digunakan untuk menghapuskan bakteria pada permukaan makanan dengan cara yang cepat tanpa menggunakan air. Secara umumnya, jika anda mempunyai lebih banyak air, anda boleh membiak masa sewajarnya. Isipadu maksimum air adalah 10 liter atau 30 minit. 

Adakah Nutrien makanan akan hilang dalam proses penulenan?
Kami mempunyai ujian makmal ke atas daging untuk menunjukkan bahawa kebanyakan nutrien dikekalkan. Ini hanya boleh dibuat menggunakan food purifier yang baik. Jika anda menggunakan teknologi konvensional, ia mungkin mengurangkan nutrien dengan ketara. 

Adakah saya perlu membasuh makanan lagi selepas penulenan?
Ia tidak perlu untuk mencuci makanan selepas proses penulenan. Tetapi, jika anda merasakan perlu untuk bilas makanan selepas pembersihan, anda boleh menggunakan air yang ditapis untuk mengelakkan sebarang pencemaran semula dengan air paip. 

Mengapa saya tidak boleh menggunakan bekas plastik dan apakah jenis mangkuk lain yang boleh saya gunakan?
Tidak semua plastik adalah tahan ozon. Secara umumnya, kita tidak menasihatkan untuk menggunakan mangkuk plastik. Adalah lebih baik untuk menggunakan keluli tahan karat atau mangkuk kaca. 

Boleh saya gunakan untuk membersihkan botol susu bayi?
Secara umumnya untuk plastik, kita cuba untuk mengelakkan penulenan langsung. Anda boleh membersihkan air di dalam bekas kaca atau keluli tahan karat dan menggunakan air yang ditapis untuk membilas botol bayi. 

Mengapa daging mempunyai buih, tetapi untuk sayur-sayuran, ia tidak boleh dilihat?
Racun perosak adalah umumnya larut dalam air, maka ia tidak kelihatan. Bagi buih, ia adalah rantaian panjang asid lemak yang lebih berleluasa dalam daging. Kebanyakan asid lemak mempunyai polimer berasaskan sebatian yang mungkin sukar bagi badan untuk menyerap. Jika badan mampu menyerap, ia sebenarnya masuk ke dalam aliran darah yang mungkin buruk untuk kesihatan sepanjang tempoh yang panjang pengambilan. 

Bolehkah saya mengeluarkan antibiotik daripada daging semasa proses penulenan?
Buih tidak mendedahkan sebarang kesan antibiotik, tetapi semasa proses 30 minit penyucian, laporan ujian makmal menunjukkan antibiotik hilang selepas pembersihan. 

Buih akan benar-benar pergi jika saya menyahtoksik untuk tempoh yang lebih lama?
Peluang buih yang benar-benar pergi jarang berlaku kerana lebih banyak lemak boleh dikeluarkan melalui tempoh penyucian yang lebih lama. Kesan-kesan sampingan akan lebih banyak nutrien yang hilang. Oleh itu, kita tidak perlu membersihkan daging terlalu lama.

Sesetengah sayur-sayuran dan buah-buahan terapung semasa proses penulenan. Apa yang boleh saya lakukan?
Hanya gunakan penutup untuk menutup mangkuk dengan ruang yang kecil untuk tiub silikon melaluinya, selagi penutup tidak dibuat daripada bahan plastik. 

Adakah saya perlu membersihkan untuk tempoh yang lebih lama jika saya mempunyai banyak makanan?
BIOZONE Food Purifier direka untuk KEGUNAAN RUMAH sahaja. Dengan mengandaikan anda mempunyai 3 - 4 bahagian ayam, ia masih boleh untuk mengambil masa 30 minit untuk membersihkan daging selagi anda mematuhi isipadu air maksimum sebanyak 10 liter.
 

Berapa lama boleh BIOZONE Food Pruifier boleh bertahan?
Selepas 2 tahun pertama, selagi anda menghantar kembali mesin untuk penyelenggaraan umum sekali setahun, ia boleh bertahan sangat lama. 

Apakah yang akan berlaku jika batu seramik atau tiub silikon pecah?
Gantikan dengan set baru yang terdiri daripada batu seramik dan tiub silikon. 

Mengapa saya perlu melaksanakan penyelenggaraan umum selepas 2 tahun dari tarikh pembelian? 
Juruteknik akan membuka mesin BIOZONE Food Purifier untuk memeriksa dan membersihkan semua bahagian dalaman, termasuk petukaran. Ini adalah untuk memastikan bahawa BIOZONE Food Purifier beroperasi pada tahap yang optimum dan tahan lama. 

Adakah ia menggunakan tenaga elektrik yang berlebihan?
Tidak, penggunaan kuasa elektrik adalah minimum pada 35 Watts sahaja. Ia seperti menyalakan mentol di rumah anda. 

Bagaimana untuk servis batu seramik?
Sumbat tiub silikon keluar dari mesin. Gunakan berus gigi dan berus perlahan-lahan permukaan batu seramik di bawah paip air yang mengalir. Selepas itu, kering kan. Sekali sekala, kering kan di bawah matahari. Jika terdapat mana-mana bau busuk, anda boleh membersihkan batu seramik dalam air kosong selama beberapa minit dan keringkan. 

Bagaimana saya boleh pasti bahawa BIOZONE Food Purifier boleh melakukan pembersihan 100%?
Kami tidak mendakwa bahawa BIOZONE Food Purifier boleh membersihkan semua bahan kimia sebanyak 100%. Objektif kami adalah untuk cuba untuk meminimumkan bahan kimia sebanyak mungkin sebelum kita mengambil makanan. Kebanyakan bahan kimia boleh dikurangkan melalui Proses Penulenan BIOZONE, yang mana kita mempunyai satu siri ujian makmal untuk dikongsikan. Terbukti secara saintifik di banyak negara maju, teknologi ozon biasanya digunakan untuk pembersihan air, makanan dan rawatan kolam renang.
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...