Pages

Tuesday, October 23, 2012

Turban Style

Tau tak Turban tu apa??

Ala yang orang lilit-lilit atas kepala tu. Sekarang ni dah jadi macam satu trend, & new style dalam berhijab.

I know about Turban ni since penyanyi Yuna tampil dengan imej tersebut.

      
Macam-macam jenis ikatan turban ni sebenarnya, dan bergantung pada cara kita nak menggayakannya.



But i mula berminat dengan fesyen turban ni bila tengok one of Business Partner Hanis Haizi menggayakannya. Nampak kemas, simple, elegance & cantik sangat!!! 


For me turban ni sesuai sangat digayakan untuk special occasion so that fesyen hijab kita nampak lain dari hari-hari biasa. 

Kat bawah ni antara contoh style turban yang digayakan oleh my mentor Hanis Haizi, and a few of her business partner under Green Leaders Group antaranya Salha ZainEchenta dan Jasmin Halim untuk majlis anugerah, photoshoot & special event.



Dan antara artis-artis tanah air yang gemar menggayakan turban adalah spt Siti Nurhaliza & Natasha Hudson


Cantik-cantik kan turban yang digayakan??

I pon try jugak pakai turban ni, tp cara pakai tak berapa cantik & kemas. Kena belajar lagi ;p


So untuk u olls yang tercari-cari style berhijab yang lain dari kebiasaan boleh la cuba pakai turban ni. Kat bawah ni ada a few tutorial cara nak pakai dan menggayakan turban.

 Ok selamat mencuba!!! 
Jangan jadi turban macam kat bawah ni sudahla...hahaha

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...