Pages

Tuesday, December 4, 2012

My Baby Checklist



Hi guys...
entry kali ni  amy nak update pasal my baby checklist.
Kandungan Amy sekarang dah almost 30 weeks.
So another 8 to 10 weeks to go!!!!

Weee...tak lama je lagi nak beranak.
Sekejap jek masa berlalu.
Rasa macam baru semalam dapat tau yg im pregnant
Then tinggal beberapa minggu jek lagi my baby akan keluar dari perut ni... ;)
Tak sabarnya!!! tapi takut pon ada jugak!!!

So selama beberapa bulan yang lepas...
me and hubby beli barang baby sikit-sikit
eventhough masa tu tak tau lagi gender baby lagi.

Geram sangat tengok barang-barang baby..
Rasa macam nak beli satu kedai...
Jom tengok our baby checklist buat masa sekarang ni!!


 

a few rompers, long & short sleeves

Baby pillow set 
Tak cukup lagi 1 set. Nak kena ada 3 set!!
(1 set rumah wan, 1 set rumah nanny, 1 set rumah sendiri)
senang...tak payah nak angkut ke sana ke seni ;)

Bottle, brush & warmer bag

Bath Set

Baby Toiletries, baby wipes, baby comb 
Pacifier tu papa yang beriya-iya nak beli...
(atoknya mesti tak bagi cucu hisap puting) huhuhu

baby diapers

mitten, booties, & barut

towel & blanket
  
Napkins, mosquito net & air-filled cotsheet (tikar getah)

Ok, tu jek barang yang dah beli buat masa sekarang.
Ada beberapa lagi barang nak kena beli:-
  • bottle warmer & saterilizer
  • breast pump
  • baby cot
  • stroller
  • baby car seat
  • baby nail cleeper 
  • temprature thermometer
  • toys

next entry nanti kita update pasal mommy to be punya checklist pulak k. =) 


2 comments:

  1. Baby pillow set tu xyah bli byk2 amy...nanti dpt presents punya...N dulu dpt 5 set...smpai skg ada lg yg x bukak...

    Anyway,dah tau gender?

    ReplyDelete
  2. Haha yeke...ingt nk beli la siap2 letak umh my parents n PIL...so senang nk g umh deorang dah xyah bwk pillow set tu...waaa N dpt 5 set?? Jimat wooo utk next baby dh standby stock ;)

    Haritu scan doc ckp gegurl...tp x confirm 100%...dea ckp it can be boy dh kuar nnt sbb takut bird tu t'sorok..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...