Pages

Wednesday, December 19, 2012

Trip to Singapore (Universal Studio Singapore)

Last weekend, me, my husband, my sisters & my ibu gi Singapore. Bertolak hari Jumaat after buat 31 weeks pregnant check up kat Hospital Pusrawi. 
Actually gi Singapore ni sebab nak bawak my sisters Nana & Nina gi Universal Studio (USS). Sebab both of them dapat keputusan cemerlang in exam. Nana dapat 5A dalam UPSR, Then Nina dapat 4 flat dalam semester exam. 

So awal2 dulu, dah janji dekat Nana, kalau dea dapat 5A, then hadiah nya bawak gi USS. Maka janji perlulah ditepati!! Nina pulak tuntut hadiah dari ayah. 

Mula-mula decide nak tidur kat JB jek, then bertolak ke USS by shuttle bus.Tapi disebabkan perut ku yang dah membesar, takut tak lepas nak masuk kat Imigresen Singapore. Then ibu pulak nak ikut sebab nak jumpa Kakak dia yang menetap kat sana which is our Mak Long.
So akhirnya, masuk Singapore bawak kereta & tidur kat rumah Mak Long di Woodlands. 

We all gi USS keesokannya (hari Sabtu). Nasib baik dah purchased ticket awal-awal thru online.
Kalau tidak, memang tak dapat nak masuk la lagi-lagi on weekend & musim cuti sekolah.
Orang masyaallah punya la ramai, tak sama macam masa me & my husband gi 1st time dulu on 2011. Masa tu gi on weekdays so suasana tenang sikit. 

Berjelanya cerita!!! Dah jom layan gambar we all masa kat sana.
 Ticket for 4 of us


Nina & Nana

gambar wajib even dah 2x datang..hehe


scarry!!! makhluk ni cakap, baby dalam perut tu bukan dea punya but will look like him!!! oh NOOOOOOOOOO!!

Nak tengok Shrek 4D. Weeee...

Sedih tak dapat naik ride kat Mummy ni & lain-lain sebab nanti terkeluar pulak yg dalam perut tu..huhu
Mampu bergambar jela...

 Show time kat Wetworld ni best!!! Dulu 1st time gi tak sempat nak tengok...

Time kat sini pon sadis jugak, sebab dulu Tansformer ni tak bukak lagi. Now dah bukak, tak boleh nak naik pulak.
Kena qada' next time!!!

Yeayyyy...the whole day we olls kat USS ni.
Before tu ingat nak jalan-jalan kat Habour Front pon tak sempat.
Then kesian kat my sisters, tak dapat naik Roller Coaster coz cuaca yang tidak mengizinkan. Next time la ye!!

Then malam, lepas dah makan & rehat-rehat kejap we olls sambung pulak berjalan gi Mustafa Centre. Berjalan sampai 2 pagi semata-mata nak cari perfume. Ahhh kejang otot-otot kaki. Lepas dah beli terus balik rumah my nephew kat Yishun. Deorang ajak tidur kat sana pulak.


 So before balik, wa all bergambar dulu.
Thanx to my auntie, my cousin & my nephew untuk layanan yang diberikan sepanjang 3 hari we all kat sana.
Next time, ada kelapangan & rezeki, we all datang lagi.
Datang dengan new family member pulak ;)





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...