Pages

Monday, April 30, 2012

Celebrate Birthday Nana & Eman

On 26th April aritu, me n my hubby plan nk buat birthday celebration utk my younger sister nana & sekali ngan celeb birthday my bro eman which is on 27th, the next day. Just a small celebration with family since my sister tanya nak bagi apa utk birthday dea. So, i think belanja makan ok la, lagipun macam dh lama jugak tak makan kat luar dengan family since i kahwin.hehehe..

So lepas maghrib, me n my hubby terus keluar nk gi booking tempat. mula2 nak buat kat kfc, then kfc kat wangsa maju tu tutup pulak sebab tgh buat renovation. Sebelah tu, ada pizza hut..so mcm malas nk cari tempat lain, we all pon booking jek kat pizza hut. Then, lajulaju gi jusco pulak nk cari present utk birthday girl & boy tu.

Ibu & ayah ckp lepas nana habis tuition pukul 10, mereka baru dtg. So sempatlah we all cari hadiah, and order makanan. So, by the time deorang dtg semua dah ready.


tengah setting all d foods ats meja
ready for 8 pax
hawaian chicken dgn cheese crust
side order..ape yeh name dea, seafood platers kot..yg ade tempura seafood tu.
another pizza..lupa lak nama dea...hehehe
soup of d day
lemon tea & air kesihatan (air mineral)..hehe..

ready to start..tp x ckp corum, my bro azri & wife dea xde..
jom makan!!!
order jek kek kat pizza hut tu..nk beli sebiji yg besar, nnt x mkn pon...tp, kek kt pizza hut ni keras..cam dh msk angin..

prezen!!! sbb kn nak amik UPSR thn ni, so bg hadiah yg boleh dimanfaatkan utk jwb exam nnt ;)
hadiah lg satu, bunny coin purse tuk letak duit belanje sekolah..
hadiah tuk birthday boy ~ perfume

Happy Birthday to my sister & brother!!!
~~~~Sekian~~~~

Friday, April 27, 2012

Wednesday, April 25, 2012

Wanita dan Masalah Kegemukan

Topik kegemukkan sering kali dibincangkan oleh kaum wanita berbanding kaum lelaki. Sejak dari zaman muda hingga ke tua, topik ini masih lagi diperkatakan. Kenapa dengan gemuk? Apa masalahhnya kalau gemuk? 

Sudah dilahirkan dan dijadikan sifat perempuan itu suka kan kepada kecantikan. Bentuk badan secara fizikal juga menggambarkan kecantikan diri seseorang. Oleh sebab itu, salah satu kecantikan lahiriah (luaran) seseorang adalah daripada rupa bentuk badan mereka. Rata-rata mengatakan yang kurus itu nampak cantik, dan yang gemuk itu sebaliknya. Tapi persepsi ini berbeza-beza antara setiap orang. Ada yang gemuk tapi masih tetap cantik & comel.

Banyak faktor yang menyumbang kepada kegemukkan. Antaranya:
* Pemakanan
*Jantina
*Keturunan
*Gaya Hidup
*Hormon


Gemuk ini bukan sahaja membawa kepada keadaan fizikal dan rupa paras yang kurang menarik, tetapi juga menyumbang kepada risiko masalah kesihatan dan mendapat penyakit seperti:
*Penyakit jantung
  *
Darah Tinggi
*Kencing Manis
*
Gout
*
Masalah pundi hempedu
*
Osteoatritis pada pinggang, lutut dan tulang belakang
*
Lebih cenderung mendapat kemalangan
*P
embengkakkan salur darah pada kaki
*
Kemurungan
*Kesusahan untuk hamil


Masalah kesihatan ini akan memberikan kesan @ impak kepada kehidupan kita seharian. Jika terlalu serius ia boleh menyebabkan kita tidak mampu untuk berjalan, tidak mampu untuk melakukan pelbagai aktiviti terutama aktiviti yang memerlukan banyak tenaga dan fizikal, boleh menyebabkan kita lumpuh dan boleh membawa maut.

Oleh itu, masalah kegemukan ini perlu dihindari dan diatasi untuk memastikan kita mendapat tubuh badan yang sihat disamping rupa fizikal yang lebih baik. Ada pelbagai cara untuk kita mengatasi masalah ini. Antaranya adalah

1. Menjaga diet harian dan mengambil makanan yang seimbang
2. Melakukan senaman dan aktiviti yang boleh mengeluarkan peluh
3. Mengambil supplement 

Walaubagaimanapun, ada diantara kita yang sudah jemu untuk menjaga pemakanan, bersenam dan mengambil ubat-ubatan untuk mengatasi masalah kegemukan kerana hasilnya masih sama dan mereka masih terbelenggu dengan keadaan fizikal diri yang masih tidak berubah.

Disini, amy ingin berkongsi satu lagi cara yang dapat membantu kita untuk mengatasi masalah kegemukan dan peningkatan berat badan serta merawati beberapa masalah penyakit yang sering dialamai rata-rata antara kita. 
Caranya adalah dengan pemakaian CORSET PREMIUM BEAUTIFUL.


Bagaimana dengan pemakaian Corset Premium Beautiful anda boleh mengatasi masalah peningkatan berat badan serta merawat penyakit??

Pernah amy maklumkan pada entry yang lepas bahawa Corset Premium Beautiful ini di reka khas dengan teknologi F.I.R (Far Infrared Rays)

Apa itu Far Infrared Rays (F.I.R)??

Far Infrared Ray is one of the energy wave that is contained in Sunlight. Unlike that of Ultraviolet & Microwaves which is harmful, F.I.R has positive effect and is proven to be beneficial to humans. F.I.R is widely accepted as alternative therapy for various diseases.

~sinar gelombang elektromagnet
~mampunyai jarak gelombang antara 3-1000 ┬Ám
~Sinar yang paling selamat dan berguna untuk kehidupan
Bagaimana F.I.R terdapat dalam Premium Beautiful??

~platinum sebagai bahan asas
~dicampur dengan 40 jenis serbuk batu galian
~disuntik ke dalam fabrik
~hasilkan gelombang tenaga bila bersentuhan dengan kulit
~gelombang itu dikenali sbg Far Infrared Rays

Bagaimana F.I.R berfungsi dengan pemakaian Premium Beautiful??

~F.I.R menembusi kulit
~tindakbalas resonans ke atas molekul air
~molekul bergetar lebih kuat
~lebih banyak tenaga digunakan
~lebih haba dihasilkan
~salur darah mengembang
 ~perjalanan darah lebih lancar
 ~penghantaran nutrien dan pembuangan toksin
~sel badan lebih aktif

Bagaimana Premium Beautiful membantu mengurangkan berat badan?? 

 ~haba yang dihasilkan dari F.I.R akan memecahkan & membakar lemak serta melancarkan peredaran darah
~kadar metabolisma akan meningkat dan mempercepatkan proses penghadaman
~ dapat menghalang dari makan berlebihan
~membuatkan si pemakai rasa kenyang walaupun tidak makan

Masalah penyakit yang boleh diatasi dengan Pemakaian Premium Beautiful??

~Period tidak teratur
~Sengugut (Period Pain)
~Gastric
~Fibroid
~Asma
~Sakit tulang belakang
~Slip disc
~Breast lump
~Rahim jatuh
~Rahim tidak kuat
~Cancer perningkat awal
~Buasir 
 dll

Berminat untuk tahu lebih lanjut tentang Corset Premium Beautiful??
 
Contact me:
Amy ~ 012-6488235
or
aimieynazmiey@yahoo.com 

Friday, April 20, 2012

Trip Jakarta~Bandung

Sampai di Sukarno Hatta Airport, Jakarta.

Di sekitar Chiwalk~Chemplas, Bandung. 
Hotel kami berdekatan kawasan ni.

Terjumpa gambar blogger M'sia ~ Cik Nadia Bayu.
Woot wooot jd model kerudung (tudung) kat sane.
Shopping time di Factory Outlet, tp lupa pulak kat jalan ape!! ;p

Dinner @ Herritage Boutique. Lepas penat shopping, perut pon lapar ;) 
Makanan sgt superb!! I really miss Avocado Choc & Fried Banana with cheese & choc souce..yummmyyyy

Hari ke 2~ Seawal pagi dah tiba di Pasar Baru. Shopping tuk baju raya. Rambang mata!! Dtg berlenggang, keluar dari situ 1 bagasi..huhuhu
Kenderaan utama kami di Bandung~Angkutan (yg kaler hijau mcm kat dlm gambar tu). Sgt murah, n fun sgt!! Tak berbaloi sewa kereta kalau setakat pergi 2 org..

Lepas ke Pasar Baru~ke Chibaduyut (tempat barangan kulit)~malam ke Rumah Mode~then makan di Restoran Sulawesi b'sebelahan Rumah Mode.
Waaa nangis sebab duit banyak dh habis kat Pasar Baru. So dapat shopping siket jek kat Rumah Mode. Next time kena pergi Rumah Mode dulu.
Hari ke-3 ke Kartika Sari. Borong kek utk family. Sempat cuba tauhu sumbat yg dimakan bersama cili padi. sedapppp!!

Sambung berjalan di sekitar Jalan Dago. Banyak Factory Outlet yang terdapat disini. Antaranya Donatello~Blossom~Jetset~The Secret~dll (x ingat..LoL ;p)


Hasil shopping di Bandung ;)

Tak puas shopping lagi haritu, next time nk dtg shopping lg kat sini..;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...