Pages

Monday, May 28, 2012

Musim Kahwin


Bila tiba musim cuti sekolah jek, mesti jadi musim kenduri kendara. Ramai yang akan ambil kesempatan untuk adakan majlis perkahwinan, termasuklah teman-teman ku.



Sabtu yang lepas, me & hubby ke Kemunting, Perak utk meraikan hari bahagia my fren aka jiran depan bilik masa kat matrix dlu.

Tahniah buat Mimi & pasangan!! Semoga korang berdua tabah mengharungi suka duka alam rumah tangga.

Antara tips utk rumah tangga yang bahagia (eceh...br khwn bp bulan awal dh ade tips pulak..hehehe)~kena ada give & take antara dua pihak~kena rasakan stp masa adalah masa bercinta~so don't miss any activity yg korg biasa buat masa bercinta dlu ;) Kalau selalu tgk midnite movie dlu, dh khwn pon kena gi tgk midnite jugak. Kalau selalu message ckp rindu, ckp i love u...dah khwn lg kena cakap selalu..hehehe ;p





Masa wedding Mimi tu dah janji ngan member-member matrix nak jumpa. But yang sempat jumpa cuma dengan Adij shj. Kat & Yam lambat sampai. Next reunion will be on next wedding k!! So Adij & Kat get ready tau ;)

So after kenduri tu, me teman hubby gi settle kan kerja dea kat Batu Kurau. Then, lepas my hubby dah settle kan kerja dea..kitorg tetiba decide nak gi ke majlis kahwin lg sorg my fren masa kat UTM.

Actually mmg tak janji dengan dea nak dtg, coz jauh kat Perlis majlisnya..but org ckp nak ke Perlis dr Kemunting dah tak berapa jauh about 2hrs. So kami pon terus gerak ke Perlis even tau tak sempat nak tgk my fren ni nikah coz majlisnya pukul 3 ptg.

Kami tiba lebih kurang pukul 8 mlm. But my fren still dalam pakaian nikahnya coz me ckp nak tgk sgt dea pakai baju nikah.

Tahniah untuk my fren Sheila & pasangannya Ezuwan, Semoga hubungan kamu berdua sentiasa diberkati dan kekal hingga akhir hayat.



Sorry sangat-sangat sebab tak dapat nak attend majlis sanding korang on Sunday disebabkan hal-hal yang tak dapat dielakkan but we always pray for your happiness. Sheila nampak sangat cantik masa majlis persandingan tu :)

sheila...amy amik gambar ni dlm fb sheila tau..;p

Last but not least, untuk kedua-dua mempelai, Welcome to the Club!!
Semoga u olls sentiasa bahagia.

LoVe
xoxoxo

Tuesday, May 22, 2012

Hip Hip Hoorayyy!!


Hoorayyy!! Me & my biz partner akan diterbangkan ke Guangzhou pada bulan Julai ni. Tak sabarnya nak gi sana. 

7 flights from our group B32 & utk group di bawah pimpinan Cdm Hanis Haizi sendiri lebih kurang 1 & 1/2 flights. Bestnye gi bercuti ramai-ramai!!

First time gi melancong ke China, & the best part semuanya Free!! Bawak duit shopping jek. Ada sapa2 berminat nak kirim beli barang bagitau la...kalau terjumpa, boleh amy tolong belikan nanti ;)




Sapa nak ikut gi next trip pulak?? Next trip will be London & Paris!!


Wehoooo!!! memang antara tempat dalam dunia yang amy teringin sangat nak pergi kalau ada duit..But now, dapat peluang pergi secara percuma, semuanya ditanggung include flight tix, hotel, foods, etc. Again & again...just bawak diri & duit utk shopping shj..

If you intrested to join, just contact me :

012-6488235
AIMIEY NAZMIEY

Monday, May 21, 2012

Hi Tea With My Beautiful Glaxy Team

I had such a wonderful Sunday coz dapat berkumpul bersama-sama dengan my Beautiful Glaxy Team for Biz Tea Session. Ni kali pertama kami dapat berkumpul beramai-ramai, walaupun ada jugak beberapa biz partner lain yang berada di Kelantan & Doha tak dapat nak menghadirkan diri disebabkan faktor jarak yang jauh. The best part dalam sesi ni adalah kehadiran Mentor hebat kesayangan kami Cdm Hanis Haizi dan pasangan beliau Cdm Razali Zain untuk sama-sama berkongsi ilmu dan pengalaman mereka.

 Thanx & credit to our leader Ajue Rashid for organizing this session.

All the foods are so yummy. Ada macam-macam, sandwich, cake, bicuits, pie etc.

 
Sambil minum petang, kami berkongsi cerita tentang business. Hanis banyak kongsikan ilmu dan pengalaman beliau selama 3 tahun dalam Business Premium Beautiful. Banyak kata-kata semangat yang keluar dari mulut beliau yang menjadi inspirasi kepada kami untuk capai kejayaan seperti mana yang beliau kecapi. Pencapaian yang sangat membanggakan dalam usia seawal 28 tahun sudah berjaya genggam income 6 angka sebulan. Kalau di fikirkan, setakat harap bekerja makan gaji sampai umur berapa baru nak genggam income 6 angka??

Antara kata-kata beliau, nak berjaya kena selalu berfikiran positif dan kejayaan diri kita bergantung pada diri kita sendiri. Teringat pulak pada Pakar Motivasi Prof Dr Muhaya juga ada mengatakan, minda kita menguasai apa yang kita lakukan. Jika kita selalu fikir positif dan percaya kita mampu untuk melakukan sesuatu, pasti hasilnya juga positif dan kejayaan pasti milik kita.

Dengan ilmu yang telah dikongsikan bersama-sama, hala tuju dalam business ini semakin jelas, dan impian untuk berjaya dalam business pasti akan menjadi milik kami suatu hari nanti. Thank you so much to Hanis & Raz. Apa yang perlu hanya berusaha bersungguh-sungguh dan jangan cepat berputus asa, selain dari berdoa dan bertawakal akan apa yang diusahakan serta sentiasa rujuk dengan pemimpin untuk pastikan setiap langkah dan tindakan tidak tersasar dari matlamat sebenar. Insyaallah, niat yang baik pasti akan mendapat keredhaanNya.

So to all my Beautiful Galaxy Team. Let's rock the galaxy together!!!

 "JUST REMEMBER THAT YOU CAN DO IT, AND KEEP FOLLOWING YOUR DREAM "

Friday, May 18, 2012

Hijab Style

I just fall in love with Hijab Style from Irna La Perle!!

Belom ada lg kot kedai yang jual hijab mcm ni kat M'sia. Nak kena gi Indon pulak kalau nk beli..huhuhu
 Anyone gi Indon, tolong cari & belikan boleh?? ;)

 Nice ehhhh!!! i loikeeeee. New evolution in Hijab Style.

Yang kat bawah ni pulak Paris Collection.






I nk gi Paris pakai camni sesuai ke??? ekekeke..

Wednesday, May 9, 2012

Teman Hubby Outstation

 Last 2 weeks my hubby kena gi outstation ke Kuala Terengganu. So, sebagai isteri yg mithali, kena la ikut & temankan suami. Mithali la sgt kan..padahal nk ikut gi b'jalan.hahaha. Lagipun, tak pernah gi jalan2 kat Kuala Terengganu.
Dulu time ikut program kat Uni pon just past by jek Terengganu utk ke Kelantan. tak dapat pon nak round2 kat Terengganu. So sambil suami pergi bekerja, boleh la jugak curi2 masa b'jalan sekali ;)
 Replika Batu Bersurat~Tinggalan Sejarah~Kedatangan Islam di Terengganu
Kami sampai petang lebih kurang pukul 4, before that hubby singgah kat Kemaman utk buat kerja kat sana. So before check in hotel, ajak hubby jalan-jalan kat Pasar Payang jap.


  Ooohhh begini la rupanye Pasar Payang. Selama ini, duk dengar jek org ckp, pegi Kuala Terengganu, nk shopping batik kat Pasar Payang. Kesian kat diri sendiri, baru berkesempatan sampai kat sini.
 Macam-macam ada. Segala makanan kudap2 ada, terutama sekali kepok @ keropok. 

Barang-barang kelekapan perkahwinan pon ada. dengan tepak sirehnye, bekas bunga pahar, alatan merenjis. pedang samurai pon ade jual jgk. hehe.
Tengok kain-kain batik dea, rambang mata!!
Cik abg tgh belek2 tongkat nak belikan tuk ayahandanya.
Tak sempat nak beli apa pon sbb Pasar Payang dah nak ttp. Rambang mata nak pilih kain-kain batik kat situ, xleh nak pilih. Esok, sambung balik shopping kat sini. ;p

 
Lepas gi pasar payang, terus check in hotel utk solat, mandi & rehat before keluar utk makan malam.

Me & my hubby gi makan kat Tenang Seafood, Pantai Batu Buruk.
Sampai-sampai jek terus teruja nak ddk dekat dinding cermin yg ada air mencurah-curah ni. Bajet cam sambil makan, hujan pon turun mencurah-curah..hehe

Menu makan~ air teh O ais limau & nescafe O air~rojak buah (pedas & mcm somtam)~ikan siakap msk sweet sour~kailan ikan masin~udang celop tepung.
Before balik hotel, kitorg jln2 jap. ada mcm tapak gerai2 di sekitar pantai tak jauh dr kedai makan td. Xde apa yg menarik, then balik tido ZzzzzZZZZzzzz...

Bangun-bangun tido, terus siap & check out. My hubby nak gi buat keja dea, then lepas tu terus gerak balik KL. Perut masing-masing dah kelaparan, then ternampak kedai ni, tgh berasap-asap bakar ayam, terus manarik minat utk benti makan kat ctu.
Menu utama nasi kerabu & nasi minyak. Tengok org beratur punya la panjang, confirm sedap kot. hehehe

Me makan nasi kerabu lauk ayam bakar & en suami mkn nasi minyak + ayam bakar + daging salai. hurmmmmm, and guess what?? its super delicious..sedap giler kot ayam bakar dea. cmne yeh nk decribe..sweet n juicy & nak rasa sedap kena makan sendiri. Tp, xtau apa nama kedai mokcik ni, xde signboard pong!! dea kat area town.
Kenal tak apa ni?? kalau tak kenal, nak kena sekeh la kan..hehehe. Ini buah durian yg sgt sedap. Ada jual kat belah luar Pasar Payang, dan kami sempat rembat sebiji jek. Nasib sebiji, sebab kan sebiji ni..sy selsema+batuk+demam 3-4 hari. Durian oh durian!! Tapi kalau dpt lg, xpernah serik pon utk makan lg..hohoho

 Lepas makan, hubby kata singgah Pasar Payang dulu la, nnt susah pulak nak patah balik dari tempat kerja dea tu. Semalam dah survey-survey so hari kedua pergi dah tau nak beli apa. Tapi susah jugak nak buat pilihan, semua cantik-cantik, dari kan nak beli satu jek kain batik tu, terus terbeli dua. Sorry yeh b, terhabis kan duit b. heee, nnt belikan lg yeh kalau gi Terengganu ;p
So keluar dari Pasar Payang dengan tersenyum riang dpt 2 pasang kain batik, baju kelawar for me, ibu & MIL & hubby beli kain songket utk sampin raya.
 Then my hubby terus gi buat kerja dea. Me just ddk dalam kereta, setia menunggu suami sampai tertido, siap mimpi lg, ngatuk x ingat. Bagun-bangun jek, perut mmg lapar la, terus gi cari lunch. Kawan en suami bawak gi makan kat kedai Nasi Kukus Sempoi Alias. Perghhh, mmg sedap la kan, ngan lauk sotong yg marvelous & ayam goreng rempah. 
Lepas makan~misi mencari kopok lekor utk dibawa balik ke KL.

Best!! fresh from oven!! tp ni bukan fresh from oven..tp fresh dari periuk belanga..hehehe.

 Sebelum pulang, sempat ke Masjid Kristal. Tak penah tengok pon dari dekat Masjid yg menjadi kebanggaan warga Terengganu ni. So, kami singgah sekejap & solat sekali. Then zasssss ke KL.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...