Pages

Monday, August 20, 2012

Ucapan Raya dari Green Leaders Group


Di kesempatan ini, Amy nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua umat Islam di seluruh dunia.
 
Mohon ampun dan maaf andai ada salah dan silap.
 
Semoga raya tahun ini, membawa keceriaan dan kegembiran kepada kita semua.


Enjoy the video ;)

Yang mana dah tertambah berat badan lepas raya tu, jangan lupa dapatkan Premium Beautiful untuk maintain cun k!!!

  

Aimiey Nazmiey
012-6488235

Wednesday, August 8, 2012

Raya Vs Hutang

Alhamdulillah, dah masuk hari yang ke 20 kita berpuasa hari ini. So harapnya kita sama-sama beroleh keberkatan di bulan mulia ini. So tinggal lebih kurang 10 hari saja lagi kita juga akan menyambut kedatangan Syawal.



So bila tibanya Syawal, apa yang terlintas adalah Hari Raya Aidilfitri yang akan disambut oleh semua umat Islam di seluruh negara. Bagi kita di Malaysia ni, Hari Raya Aidilfitri merupakan satu perayaan yang akan disambut dengan penuh meriah. Orang kata meriahnya sampai sebulan la kita beraya!!

Dah jadi seperti adat or tradisi kat Malaysia ni, bila tiba jek Hari Raya, serba serbi kalau boleh nak tukar baru. Baik dari perabot rumah macam sofa, set meja makan, almari kabinet, langsir, cat rumah dll. Lepas tu, dari hujung rambut sampai hujung kaki pon kalau boleh nak yang baru jugak, baju baru, tudung baru, kasut baru, handbag baru. Ada tu, sampai kereta pon nak tukar yang baru!!

Rasanya, kebanyakkan orang melayu kita, baik yang kaya mahupun yang sederhana memang akan berbelanja sakan bila tibanya Hari Raya. Sakannya berbelanja sampai ada yang sanggup BERHUTANG!!! Swipe semua kredit card yang ada, tak cukup tu, buat advance dari company dan ada yang lagi dahsyat sampai sanggup buat pinjaman pribadi semata-mata untuk pastikan Hari Raya dapat disambut dengan sempurna.



So lepas habis raya, kita mula la pening duk nak pikirkan hutang piutang yang menunggu. Mula la ada yang ikat perut dan sekat perbelanjaan yang diperlukan. Bagi yang bujang dan tak ada anak, mungkin bolehlah nak buat macam tu, tapi yang telah berkeluarga keperluan makan minum dan perbelanjaan anak-anak terpaksa juga dikeluarkan seperti biasa. So masa ni, ramai yang akan jadi stress mengenangkan masalah hutang yang perlu dilangsaikan.


Jadi bagaimana caranya nak mengurangkan hutang atau menyelesaikan segala hutang piutang ni?? Mungkin ada yang cakap, ukur baju dibadan sendiri, berpadalah berbelanja ikut kemampuan. Ya, itu mungkin adalah yang sepatutnya, tapi dalam pada masa kita nak berjimat-cermat tu, pastinya perbelanjaan tu terlebih jugak dari bulan-bulan biasa sebabnya time ni la kena beli kueh raya, lauk pauk raya, nak kena bagi duit raya, nak kena spend utk perjalanan balik ke kampung dan ziarah sanak saudara dan lain-lain perbelanjaan. Selain tu, mungkin ada yang suggestkan cari duit tambahan sebelum raya, contoh berniaga dibazar, meniaga kueh raya, amik tempahan jahitan baju, jual barang-barang secara online dan kerja-kerja lain yang boleh mendatangkan pendapatan sampingan.

Bagi yang dah ada pendapatan sampingan tu, bagus dan alhamdulillah. So dah tak payah risau nak spend duit time raya. Tapi bagi yang makan gaji, dan hanya setakat mengharapkan duit gaji untuk berbelanja, pastinya akan terperangkap dengan masalah kekurangan duit dan akhirnya membawa kepada masalah hutang.


So kat sini, bagi mereka yang tercari-cari jalan penyelesaian untuk mengurangkan beban hutang dan nak cari duit sampingan or extra income untuk menampung kehidupan untuk masa akan datang, i love to share a Beautiful Business with u guys, dan macam mana u ollsss boleh dapatkan EXTRA INCOME starting RM4,500-RM7,000++, then u will get the money on 10/11 of the month . Time tu dah la tengah bulan, mesti duk terkuis-kuis nak cari duit kan??

Extra money ni bukan jek boleh langsaikan hutang, but u can start to change ur life. Why not if kita boleh dapat duit sampingan setiap bulan untuk dapatkan kehidupan yang lebih baik kan?? Sampai bila kita nak hidup dibelenggu dengan hutang-piutang??? Sampai ke anak cicit pon masih nak duk bayar hutang???


Kadang kala, sukar kita nak mendapat KEAJAIBAN untuk merubah kehidupan yang kita lalui, jika kita sendiri TIDAK mengambil langkah untuk mengubahnya!!

Rezeki Allah tu luas dan ada dimana-mana sahaja, cuma kita yang perlu BERUSAHA untuk mendapatkannya. Rezeki Allah itu juga, tidak selalunya datang pada kita dalam bentuk segumpal wang yang jatuh dari langit, tapi kadang kala dalam bentuk PELUANG!!! So dengan peluang untuk berbiznes ni, mungkin ia akan merubah kehidupan kita kepada satu tahap yang boleh memberikan kita hidup yang selesa dan bebas dari masalah kewangan.



For more info, do not hesitate to contact me;

012-6488235
Aimiey Nazmiey

Thursday, August 2, 2012

Video Trip to Guangzhou



Green Leaders Group Rock @ Guangzhou!!!

Bestnya bila gi travel in group camni coz dapat enjoy ramai-ramai.

Tiap-tiap hari ada theme color ~ Day 1: pakai GREEN, Day 2 : BLUE, Day 3 :YELLOW and Day 4: PINK

Ni hao ma Guangzhou! from Razali Zain on Vimeo.


Bila tengok video clip ni terasa nk fly semula!!!! Enjoyyyyy....

We will fly to London & Paris next. So join us and have fun!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...