Pages

Friday, September 28, 2012

Hanis Haizi Birthday Celebration

Cdm Hanis 28th Birthday Celebration on 26 September 2012
 
"May God bless you with more success and glory in the years to come"
 
We love u Hanis!!!

Monday, September 24, 2012

Fatin Liyana & Premium Beautiful

ENTRY FROM FATIN LIYANA (Menuju ke arah postur badan yang cantik !)


Assalamualaikum


' Fatin tegakkan badan ko sikit la '

' Dah tegak la '

' Nampak bongkok la dalam gambar, tarik bahu ko kebelakang '

' #^%$# '



Setiap kali pergi shoot dengan
AnnasEaskey, mesti kena marah sebab posture tak cantik. Bahu kedepan la, bongkok la, muffin top la. I iz sad.

Well aku ni kira dalam golongan kurus la. Berat 47kg tinggi 160cm. BMI aku pon tidak mencecah nilai normal. Tapi sebab pipi aku yang tembam dan bulat (Yepp inherit it from my mom!) jadi aku tidaklah nampak kurus. Especially dalam gambar! Ya know those pembiasan whatsoever physics thing, camera membuatkan kita gemuk 10kg. 10kg tau.........fengsan. Siapa yang cakap aku chubby bila aku upload gambar kat FB tu... takpe... aku maafkan. Siapalah kita untuk menentang hukum fizik..tak gitu? Mehehehe


Jadi walaupun aku kurus, tetapi tidak bermakna posture aku cantik. Nak nak.. haa aku ni memang ada satu habit buruk. buruk nm. buruk nak mamp. Aku gemar membongkok. Faham tak bila aku duduk, aku boleh form bentuk 'C'. Kadang-kadang bila aku berdiri, bahu dan perut aku kedepan, chest aku kebelakang. Haa pening tak kepala otak korang nak membayangkan?


Something that looks like this. Bahu dan perut kedepan, chest kebelakang. Bersimpang siur badan ko Keira Knightly oi..(eh Keira je ke? hahaha)

Tabiat ini bukan sahaja tidak manis dipandang, malah tidak bagus untuk tulang belakang. Nak nak perempuan bila dah menopause nanti, memang tend to bongkok kan.. Wuwuw sebenarnya aku sedar diatas kesilapanku, namun tiada apa yang dapat kulakukan. Ada jugak aku download yoga la pilates kat Ipad apps. Tapi hampeh, dia bagi 3 je video free lain sume kena bayar. Dah la yang free tu setakat tarik napas je, itu takyah ajar pon aku tau camna nak tarik nafas haha.. Well sebenanya 20% sahaja kesalahan apps tersebut, lagi 80% adalah kesalahan aku yang m-a-l-a-s.

Disebabkan masalah ini, Annas being so caring (aw!) telah membawa aku pergi jumpa
Salha Zain, top agent Premium Beautiful. Kak Salha ni pangkat dia CDM (Crown Diamond Manager) kira yang paling tinggi dalam PB ni. Melampau tak hengat si Annas ni kan? Annas bersungguh la setkan date dengan kak Salha ni sebab Annas nak suruh aku pakai corset. Aihh I iz malas. Tapi nak cantik. Acaneeee tu ? Combination yang sungguh messed up. Haha. Aku ni skeptikal sikit la pasal corset ni sebab dulu ada la jugak beli corset brand benda apa ntah kat Jusco. Terpaksa pakai untuk dapatkan posture yang cantik masa buat modelling dolu-dolu. Tapi ketat nak mampos, chest tak boleh nak expand, kaki berbirat-birat macam kena dera aku pon dah rejam mana ntah corset tu.

Aku macam surprise jugak, sebab kak Salha Zain ni dia measure dulu body aku before giving the correct size. Kiranya tak samalah macam corset yang aku beli kat Jusco dulu tu, hanya ada 3 size (S, M, L). Korset PB ni custom made, dia memang ikot ukuran body kita la supaya tak terlalu ketat atau terlalu longgar. Kalau pakai korset longgar bek ko pakai kain batik je wakakaka.


Semangat aku pakai korset sebab nak jadi macam Kate Middleton. Kate kurus tapi ada curve dan posture yang sangat cantik !! Tak lama lagi Kate bakal ada pesaing bhahahaha. Verangan is my middle name thank you hahaha


Pengalaman Memakai Korset Premium Beautiful (PB)

Hari ni hari ke 6 aku pakai PB. Baru pakai hari ke-6 dah cerita pasal pengalaman elehh lorat ah. Yelah kalau aku tak cerita, nanti korang inbox aku sensorang pulak and tanya 'Best tak kai PB, ada perubahan tak?' ha... kalau sorang takpe..kot dah beratus-ratus orang tak kena kematu jari jemari I nak menaip? So baiklah aku tulis sensiang..

PB ni comprises 3 pieces. Long Bra, long girdle dan waist nipper. Masa memula nak pakai long girdle, memang macam bertarung dengan nyawa sikit. Boleh bawak bergaduh haha maybe sebab first time kan. Tapi bila dah pakai ok je, selesa. Tak ketat sangat dan memang body hugging. Long bra ok. But my favourite is waist nipper. Bila dah pakai long bra and girdle, posture dah tegak tau. Tapi bila pakai waist nipper, bertambah-tambah tegak. Lagipon body nampak kemas je, without lemak lebihan tersembul sana sini :)


6 hari aku pakai, dah ada perubahan yang bagi aku ketara. Especially in terms of posture and curvature. Main concern aku pakai korset pon, adalah untuk menjaga posture & tulang belakang kan. Meh aku tunjuk gambar, posture aku duduk, before and after. Which I am so happy right now!


 Before. Suka duduk macam ni, badan bentuk C.


Before. Bahu kedepan kan? Dah jadi habit...


After. Walahh terus kelihatan professional gitu. Ya saya Dr Fatin Liyana apa nak mc sila hilang dari pandangan mata saya sekarang kbye

Bab posture ni memang aku puas hati ;) Memang menambahkan konfiden serta rasa sihat. Bila aku pakai white coat nampak terletak je hehe :p. Kawan-kawan pon ada tegur, asal semangat sangat dengar lecture walaupun menguap wakaka. Hebat kan? Waist nipper tu automaticly dia macam tegakkan posture badan aku, even aku try to bend/bongkok, jadi susah. In fact, bila aku bongkokkan badan, rasa sakit dan tak selesa. Yang penting sekarang insyaallah tulang belakang dah in correct position, blood flow semua lancar dan semoga dihindarkan dari segala penyakit! 

Oklah have to admit yang body aku ni flat tapi my perot iz azboncet (sad). Boleh buat garis lurus dari pinggang ke pinggung, imagine the straight line! (double sad). Pakai korset ni, boleh la feeling-feeling ada pinggang sikit sebab dia kecik kat bahagian pinggang kan. Korset ni kan well-fitted, so dia akan re-distribute fat kita tu accordingly. Sebab aku ni flat dan macam takde harapan sangat, so tak endahkan sangat je. But to my surprise...pinggang aku masa Kak Salha mula-mula measure adalah 68cm, sekarang ......


63 cm (without korset) after 6 days mehehehe. Cakap sekarang kabahagiaan tu milik siapa??

Aku macam eh eh pehal pinggang aku macam lekuk ni mehehe suke suke. Anyway, tadi aku ada cakap camera buatkan kita gemuk 10 kg kan? Ha meh aku nak tunjuk bukti. Walaupun aku kurus tapi perut aku ni azboncet sket (hihi malu). Tapi boncet boncet aku pon takdelah macam dalam gambar ni. Geram lak aku...lelebih sampai nampak cam pinggang aku besau nau.


Before. Ni pandangan sisi tau, bukan patutnya dari sisi nampak ramping ke?


 After...nampak kemas sikit kan? Terletak je baju kurung tu =) Rasa lebih confident!

Selain daripada itu memang ada perubahan pada bahagian chest tapi aku taknak eloborate lebih sebab I iz segan hehe. Dari segi berat badan, tidak pasti kalau berlaku sebarang penurunan sebab aku tak timbang (kena pegi wad untuk timbang sebab bilik takda penimbang). Tapi kalau berlaku penurunan pon, maybe disebabkan aku makan tak banyak.

Nafsu makan banyak, tapi bila makan cepat kenyang. Kalau paksa nanti rasa nak muntah. Memang logikla sebab korset ni kan well-fitted, so dia prevent daripada makan banyak-banyak hehe. Baguslah sebab aku ni bangsa yang kalau makan, lauk nak banyak je. Mentang-mentang genetic belah ayah semua kurus-kurus, aku ambik kesempatan la tibai makanan sebab susah badan nak naik kan. Tapi sangat merisaukan sebab kurus tak semestinya sihat. Lagipon orang kurus selalu cholestrol tinggi kan. Ritu aku pegi check cholesterol level. Risau sebab makan banyak masa raya kan.  Nasib baik normal ffuuuhh. Berpeluh-peluh tunggu result, padahal cek kat computer je pon.

Itulah serba sedikit pengalaman aku memakai korset PB. Itu baru 6 hari pakai, kalau lagi lama mungkin lagi banyak perubahan yang ada kan. Aku pakai lebih kurang 8 jam sehari. Pernah jugak try bawak tidur (desperate habis) haha, selesa la jugak. Takdelah rasa renyah ke apa, tapi kalau pakai baju kelawau lagi seronot. BAJU KELAWAU FTW. So far aku berpuas hati dengan korset ni. Kira impian aku untuk mendapat posture and curvature yang menarik dah terhajat. Kalau korang tanya aku, berkesan ke tak, insyaallah berkesan kalau korang displin.. Yelah, nak diet pon kena displin, nak belajar pon kena displin semua benda yang kita buat kena ada displin kan hee. Insyaallah. 


Woowww Blogger Terkenal @ Doktor Fatin Liyana
pon dah cuba pakai Korset Premium Beautiful ni & beliau sendiri kagum dengan kesan pemakainnya!!! 

ANDA BILA LAGI???

CONTACT ME
Aimiey Nazmiey
012-6488235
aimieynazmiey@yahoo.com

Friday, September 21, 2012

Biozone Food Purifier Part 2

Penerangan Lanjut Mengenai Biozone Food Purifier



Berapa lamakah saya perlu untuk membersihkan sayur-sayuran dan daging?
Sila rujuk kepada manual arahan penggunaan pada kotak pembungkusan. Secara umumnya, semua makanan (Contoh: buah-buahan, sayur-sayuran, makanan laut) memerlukan proses pembersihan selama 15 minit. Daging sahaja (Contoh: ayam, kambing, lembu) memerlukan 30 minit. Mesin ini beroperasi maksimum selama 45 minit. 

Selain itu, terdapat fungsi pembersihan 3 minit ON / OFF  untuk satu liter air. Fungsi pembersihan ini digunakan untuk menghapuskan bakteria pada permukaan makanan dengan cara yang cepat tanpa menggunakan air. Secara umumnya, jika anda mempunyai lebih banyak air, anda boleh membiak masa sewajarnya. Isipadu maksimum air adalah 10 liter atau 30 minit. 

Adakah Nutrien makanan akan hilang dalam proses penulenan?
Kami mempunyai ujian makmal ke atas daging untuk menunjukkan bahawa kebanyakan nutrien dikekalkan. Ini hanya boleh dibuat menggunakan food purifier yang baik. Jika anda menggunakan teknologi konvensional, ia mungkin mengurangkan nutrien dengan ketara. 

Adakah saya perlu membasuh makanan lagi selepas penulenan?
Ia tidak perlu untuk mencuci makanan selepas proses penulenan. Tetapi, jika anda merasakan perlu untuk bilas makanan selepas pembersihan, anda boleh menggunakan air yang ditapis untuk mengelakkan sebarang pencemaran semula dengan air paip. 

Mengapa saya tidak boleh menggunakan bekas plastik dan apakah jenis mangkuk lain yang boleh saya gunakan?
Tidak semua plastik adalah tahan ozon. Secara umumnya, kita tidak menasihatkan untuk menggunakan mangkuk plastik. Adalah lebih baik untuk menggunakan keluli tahan karat atau mangkuk kaca. 

Boleh saya gunakan untuk membersihkan botol susu bayi?
Secara umumnya untuk plastik, kita cuba untuk mengelakkan penulenan langsung. Anda boleh membersihkan air di dalam bekas kaca atau keluli tahan karat dan menggunakan air yang ditapis untuk membilas botol bayi. 

Mengapa daging mempunyai buih, tetapi untuk sayur-sayuran, ia tidak boleh dilihat?
Racun perosak adalah umumnya larut dalam air, maka ia tidak kelihatan. Bagi buih, ia adalah rantaian panjang asid lemak yang lebih berleluasa dalam daging. Kebanyakan asid lemak mempunyai polimer berasaskan sebatian yang mungkin sukar bagi badan untuk menyerap. Jika badan mampu menyerap, ia sebenarnya masuk ke dalam aliran darah yang mungkin buruk untuk kesihatan sepanjang tempoh yang panjang pengambilan. 

Bolehkah saya mengeluarkan antibiotik daripada daging semasa proses penulenan?
Buih tidak mendedahkan sebarang kesan antibiotik, tetapi semasa proses 30 minit penyucian, laporan ujian makmal menunjukkan antibiotik hilang selepas pembersihan. 

Buih akan benar-benar pergi jika saya menyahtoksik untuk tempoh yang lebih lama?
Peluang buih yang benar-benar pergi jarang berlaku kerana lebih banyak lemak boleh dikeluarkan melalui tempoh penyucian yang lebih lama. Kesan-kesan sampingan akan lebih banyak nutrien yang hilang. Oleh itu, kita tidak perlu membersihkan daging terlalu lama.

Sesetengah sayur-sayuran dan buah-buahan terapung semasa proses penulenan. Apa yang boleh saya lakukan?
Hanya gunakan penutup untuk menutup mangkuk dengan ruang yang kecil untuk tiub silikon melaluinya, selagi penutup tidak dibuat daripada bahan plastik. 

Adakah saya perlu membersihkan untuk tempoh yang lebih lama jika saya mempunyai banyak makanan?
BIOZONE Food Purifier direka untuk KEGUNAAN RUMAH sahaja. Dengan mengandaikan anda mempunyai 3 - 4 bahagian ayam, ia masih boleh untuk mengambil masa 30 minit untuk membersihkan daging selagi anda mematuhi isipadu air maksimum sebanyak 10 liter.
 

Berapa lama boleh BIOZONE Food Pruifier boleh bertahan?
Selepas 2 tahun pertama, selagi anda menghantar kembali mesin untuk penyelenggaraan umum sekali setahun, ia boleh bertahan sangat lama. 

Apakah yang akan berlaku jika batu seramik atau tiub silikon pecah?
Gantikan dengan set baru yang terdiri daripada batu seramik dan tiub silikon. 

Mengapa saya perlu melaksanakan penyelenggaraan umum selepas 2 tahun dari tarikh pembelian? 
Juruteknik akan membuka mesin BIOZONE Food Purifier untuk memeriksa dan membersihkan semua bahagian dalaman, termasuk petukaran. Ini adalah untuk memastikan bahawa BIOZONE Food Purifier beroperasi pada tahap yang optimum dan tahan lama. 

Adakah ia menggunakan tenaga elektrik yang berlebihan?
Tidak, penggunaan kuasa elektrik adalah minimum pada 35 Watts sahaja. Ia seperti menyalakan mentol di rumah anda. 

Bagaimana untuk servis batu seramik?
Sumbat tiub silikon keluar dari mesin. Gunakan berus gigi dan berus perlahan-lahan permukaan batu seramik di bawah paip air yang mengalir. Selepas itu, kering kan. Sekali sekala, kering kan di bawah matahari. Jika terdapat mana-mana bau busuk, anda boleh membersihkan batu seramik dalam air kosong selama beberapa minit dan keringkan. 

Bagaimana saya boleh pasti bahawa BIOZONE Food Purifier boleh melakukan pembersihan 100%?
Kami tidak mendakwa bahawa BIOZONE Food Purifier boleh membersihkan semua bahan kimia sebanyak 100%. Objektif kami adalah untuk cuba untuk meminimumkan bahan kimia sebanyak mungkin sebelum kita mengambil makanan. Kebanyakan bahan kimia boleh dikurangkan melalui Proses Penulenan BIOZONE, yang mana kita mempunyai satu siri ujian makmal untuk dikongsikan. Terbukti secara saintifik di banyak negara maju, teknologi ozon biasanya digunakan untuk pembersihan air, makanan dan rawatan kolam renang.
 

Wednesday, September 19, 2012

Biozone Food Purifier

Tahu tak apa tu Biozone Food Purifier???

BIOZONE Food Purifier adalah sejenis alat yang menggunakan proses pengkhususan yang mengintegrasikan bahan tahan ozon untuk menukar oksigen (O2) kepada ozon (O3). Ozon yang menghapuskan bahan cemar akan ditukar kembali menjadi oksigen. Tiub silikon gred perubatan kemudiannya akan menyalurkan ozon ke dalam air di mana makanan tenggelam. Proses menggelegak digunakan untuk membersihkan makanan dalam jangka masa yang telah ditetapkan.


Manfaat:
-Selamat
-Berkesan menyingkirkan bahan cemar dalam makanan dan mengekalkan nutrien makanan.
-Berkesan memelihara kesegaran makanan dan mengeluarkan bau busuk.
-Multi-fungsi penulenan pada makanan: Daging / Buah-buahan / sayur-sayuran / Seafood / Herba
Ozon output yang konsisten dan mesra alam.


Biozone Food Purifier 


Biozone Food Purifier Demonstration
  
Proses Penulenan Makanan seperti Ayam & Daging akan menghasilkan buih yang mengandungi toksin . Bayangkan bahan toksin yang masuk dalam badan kita selama ini!!!


"Bayangkan, jika kita makan makanan yang bertoksin SETIAP HARI selama 10 tahun akan datang, berapa banyak toksin yang berada dalam badan kita sekarang? "

Hubungi kami untuk maklumat lebih lanjut, perundingan percuma, demonstrasi dan penghantaran.

Rebat tunai sebanyak RM250 untuk setiap pembelian Biozone Food Purifier!

Aimiey Nazmiey
012-6488235 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...