Pages

Tuesday, October 23, 2012

Turban Style

Tau tak Turban tu apa??

Ala yang orang lilit-lilit atas kepala tu. Sekarang ni dah jadi macam satu trend, & new style dalam berhijab.

I know about Turban ni since penyanyi Yuna tampil dengan imej tersebut.

      
Macam-macam jenis ikatan turban ni sebenarnya, dan bergantung pada cara kita nak menggayakannya.



But i mula berminat dengan fesyen turban ni bila tengok one of Business Partner Hanis Haizi menggayakannya. Nampak kemas, simple, elegance & cantik sangat!!! 


For me turban ni sesuai sangat digayakan untuk special occasion so that fesyen hijab kita nampak lain dari hari-hari biasa. 

Kat bawah ni antara contoh style turban yang digayakan oleh my mentor Hanis Haizi, and a few of her business partner under Green Leaders Group antaranya Salha ZainEchenta dan Jasmin Halim untuk majlis anugerah, photoshoot & special event.



Dan antara artis-artis tanah air yang gemar menggayakan turban adalah spt Siti Nurhaliza & Natasha Hudson


Cantik-cantik kan turban yang digayakan??

I pon try jugak pakai turban ni, tp cara pakai tak berapa cantik & kemas. Kena belajar lagi ;p


So untuk u olls yang tercari-cari style berhijab yang lain dari kebiasaan boleh la cuba pakai turban ni. Kat bawah ni ada a few tutorial cara nak pakai dan menggayakan turban.

 Ok selamat mencuba!!! 
Jangan jadi turban macam kat bawah ni sudahla...hahaha

Tuesday, October 16, 2012

Cukup Tak Makan Gaji?

Adakah gaji bulanan anda mencukupi???


 Jangan kata ianya mencukupi jika:

1) Anda masih berhutang bagi membeli TV, Mesin basuh dan Perabot (beli bayar ansuran bulanan. Cth: Courts Mammoth)

2) Anda menggunakan kad kredit bagi menampung kos hidup seharian (guna kad kredit hingga limit maximum)

3) Anda sering berhutang bila tiba musim perayaan atau musim persekolahan bagi menampung belanja yang meningkat (hutang yang lama belum diselesaikan overlap hutang baru)

4) Anda ada gaji tetapi masih tidak cukup melunaskan segala hutang yang ada (hutang PTPTN, hutang rumah, hutang kereta, dll)

5) Anda sering dihubungi pihak bank supaya membayar hutang tertunggak (buat-buat lupa hutang yang ada)

6) Anda tidak mampu untuk memberikan ibu bapa wang belanja bulanan (kadang-kadang bagi, kadang-kadang tidak)

7) Anda tidak mampu untuk membuat simpanan (kadang-kadang simpan, tengah bulan keluarkan semula simpanan)

8) Anda masih mengharapkan bantuan ibubapa. Anda masih tinggal serumah dengan ibubapa dan perbelanjaan harian ditanggung oleh mereka (menumpang kesenangan keluarga)


Bagaimana nak mengatasi masalah kekurangan wang ini??

Berjimat Cermat?? 

Mungkin ada benarnya!
Namun adakah kita mampu memenuhi kesemua keperluan hidup kita pada masa ini? 

Kos sara hidup hari ini terus meningkat!
Minyak naik, harga barang keperluan turut melambung naik!
Harga minyak turun, harga barang masih kekal tinggi!

Sedangkan gaji atau pendapatan kita masih berada di takuk yang sama? 
Bukankah ianya hanya sekadar penyelesaian sementara?
 
ATAU

Adakah kita akan menunggu untuk memperoleh kenaikan gaji atau sering bertukar kerja untuk pendapatan yang lebih besar??

Namun berapa lama harus kita menunggu??
10 tahun??? 20 tahun???

Bagaimana jika kita mengambil peluang untuk mendapatkan pendapatan sampingan??

Mungkin dengan pendapatan sampingan bermula RM4000++ hingga RM6000++ boleh membantu meringankan beban kewangan yang kita hadapi. 


Adakah kita ingin menunggu peluang yang terbaik datang dalam hidup kita??

Sedangkan kita hanya membazirkan masa yang ada hingga kita tidak akan mendapat peluang yang lebih baik untuk kali kedua!!


Pilihan ditangan kita, terpulang pada kita samada ingin mencipta kejayaan untuk diri atau hanya leka melihat kejayaan orang lain. 

The difference between a successful person and others is not a lack of strength, not a lack of knowledge, but rather a lack of will.
 


Grab Your Opportunity & Change Your Life Today!!!

Aimiey Nazmiey
012-6488235
aimieynazmiey@yahoo.com

Wednesday, October 10, 2012

For The Little Angel


Last 2 weeks me n hubby gi window shopping kat H&M yang baru bukak kat LOT 10 tu.

Orang masyaallah punya la ramai sampai nak kne que pulak b4 masuk.

So, both of us, saja tengok kat section pakaian kanak-kanak. Then, hati terus tak keruan nak beli baju-baju budak kat situ. Semua comel-comel ;p

Even baru 5 bulan, dan jantina baby masih tidak dapat dikenalpasti, tapi both of us dah rasa excited nak beli barang-barang for our baby. But we all beli sikit-sikit jek dulu.

So antara barang yang sempat di grab haritu a few rompers and socks. Next time tambah lagi ;)

Color baju semua beli yang unisex. Selamat boy or girl boleh pakai.


Yes mommy & daddy love u dear!!!
This one daddy yg pilih kan.
Dad jugak pilih kan!! Tak ada pon yang tulis i LOVE mommy!!
Comel kan this one!! Siap ada cap lg..hehe
Sempat jugak grab baju for mommy sebab baju banyak dah xmuat!!! My tummy is getting bigger :O
Okey tu jek...next time we all sambung beli barang-barang yang lain pulak ;p

Tuesday, October 9, 2012

Wanita-KRU (Lirik Lagu Wanita)



 
                         I love this song so much!!!!! ^__________^


Lirik Wanita - KRU

Di sebalik semua lelaki di dunia
Pastinya didukung seorang wanita
Dia berkorban untuk
Memberi yang mampu
Demi insan yang disanjung dalam hidup

Tatang hatinya bagai permata

Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu

Tenangkan hatinya bila resah

Setia didalam ceria dan gundah
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita

Senyumannya mampu mengubati pilu

Ketika dunia tak kelihatan indah
Wajahnya yang ayu
Menenangkan kalbu
Jgn kau hampakan cintanya yang tulus

Itulah dia seperti dia menyelimutmu

Itulah saja balasan diminta
Seorang Wanita


Berpantang dengan Premium Beautiful

KESAN PEMAKAIAN PREMIUM BEAUTIFUL BAGI WANITA SELEPAS BERSALIN:

 


1. Mempercepat Dan Melancarkan Proses Pengeluaran Darah Kotor


2. Dapat Mengurangkan Keputihan

3. Mengemas Dan Mengecutkan Kembali Rahim Agar Berada Dikedudukan Yang Betul


4.Meransang Produktiviti Susu Badan


5. Menganjal dan Membentuk Semula Payudara


6. Mengurangkan Masalah Sakit Tulang Belakang

7. Mengurangkan Stretch Mark Dan Kesan Jahitan Bersalin


8. Merapatkan Semula Tulang Pinggul Yang Mengembang Semasa Proses Bersalin Sambil Memberi Posture Badan Yang Menarik

9. Meningkatkan Metabolisma Badan Dan Membantu Mengurangkan Berat Badan Dengan Cepat.


10. Mudah Di Pakai Dan Ditanggalkan Berbanding Bengkung Tradisional

11. Senang, Selesa, Tak Berbau. Memudahkan Pergerakan dan Proses Berpantang Amat Mudah


12. Kesan Yang Pantas Untuk Yang Inginkan Bentuk Badan Menarik

GET YOUR FREE TRIAL & CONSULTATION TODAY!!!


SAVE UP TO RM400++


AIMIEY NAZMIEY
012-6488235

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...