Pages

Thursday, November 29, 2012

20th Anniversary Celebration & Glam Dinner


Pada 24 November 2012 bertempat di Stadium Melawati Shah Alam
telah diadakan Majlis Ulang Tahun ke 20 Syarikat (1992-2012).

Majlis Ulang Tahun ini juga bagi meraikan usahawan-usahawan 
yang telah mencapai pangkat tertinggi dalam business
sebagai Crown Diomand Manager (CDM).

Dari 35 orang CDM yang diraikan,
6 daripadanya adalah lahir dari kepimpinan Usahawan Muda 
Hanis Haizi dan suami beliau Razali Zain.



Wajah-wajah CDM yang diraikan.
Semuanya masih muda dan kebanyakkan dari golongan profesional.
Ada IT Engineer, Bank Manager, Lecturer, CFO dll.






 


















Me and my Beautiful Galaxy Team (biz partners)
yang hadir pada Majlis tersebut...



Jom layan gambar-gambar sepanjang majlis berlangsung
Most of the pic taken from Hanis Haizi


Upacara pembukaan pon dah meletop dengan persembahan api!!!


Majlis di serikan dengan 2 orang penyanyi undangan
Sheila Hamzah & Dayang Nurfaizah
Persembahan yang memukau penonton. 
Superb & Awesome!!!




Barisan CDM yang diraikan dibawah kepimpinan Hanis
Semua pakai baju dari Designer Tanahair.
Antaranya Datuk Radzwan Radzwill dan Ezuwan Ismail (EIKL)


Hanis bersama biz partner beliau Salha Zain dan CDM yang diraikan CDM Jasmin Halim
Seorang Ex CFO yang sudah punya kerjaya dan income yang sangat stabil
Tapi memilih biz ini untuk mempunyai lebih banyak masa bersama anak-anak


Hanis dan CDM Naa Kamaruddin
Mencapai pangkat tertinggi dalam masa lebih kurang 1 tahun sahaja.


Bersama CDM Sha Khalid
Seorang IT Engineer 
yang melihat biz ini sebagai peluang untuk 
menjana pendapatan lebih besar
dan mendapatkan kehidupan yang lebih sempurna


Hanis dan CDM Adibah Karimah
CDM muda yang baru berusia 26 tahun 
tetapi telah menggenggam income 5 angka sebulan dan memandu BMW 3 series brand new.


Pasangan Usahawan Muda yang telah mencipta nama dan menempa kejayaan
melalui Online Business Marketing
CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain


Antara sebahagian daripada usahawan muda di bawah 
GREEN LEADERS GROUP (GLG)


Sesuai dengan gelaran yang diberikan iaitu CDM Celebrity
CDM Hanis telah dikeremuni oleh photographer dan ditemuramah pihak media.
Kerlassssss!!!

Seterusnya selepas Majlis Ulangtahun 
Hanis telah menganjurkan satu Majlis Khas iaitu GLAM DINNER bagi meraikan CDM-CDM yang terima award
dan terbuka kepada ahli-ahli Green Leaders Group.

But so sad amy tak dapat nak join the event di sebabkan oleh hal-hal yang tak dapat dielakkan ;(

Even though amy tak pergi this event
Tapi dah dapat bayangkan event ni sangat best, happening and grand!!!

Hanis siap upah Event Management lagi untuk organized this event.
And event tu buat dekat Westin Hotel, KL. Kerlaaasssss!!!
WOOOOO...Hopefully next year amy dapat join!!!!



Tema untuk majlis malam tu adalah GLAM!!!
Memang GLAM habis.
Mereka yang hadir dengan dress-dress cantik dan meletop!!
Party decoration pon sangat bersesuaian dengan tema.
Siap ada Press from TV9 dan Utusan Malaysia dan persembahan band jemputan lagi!!!
Awwwwwwwww!!

Malas nak citer panjang-panjang..
Jom kita layan gambar-gambar kat bawah~~


GLAM!!!!

Cantik sangat table decoration.
Siap dengan goodie bag lagi!!!


Dengarnya cabutan bertuah untuk para tetamu sangat menarik!!! 

Antaranya Bag Coach, Kate Spade ( worth RM1500 each) ,3 Voucher Makeover by Farrel Fahmi from Mac worth RM300, Studio Photoshoot by Hafiz Atan Pictures worth RM1000, 3 Voucher Radzuan Radzwill RTW, 3 voucher from Zawara and 3D 2N stay at Holiday Inn Glenmarie!!!
Woooowwwwwwww beeeessstttttttttnyeeeee!!!!

 








Tengok mereka yang hadir.
Semuanya GLAM youuuuuuuuu ollllsssssssssss
Siap ada photo booth lagi...






Tengok food yang disediakan!!!
Terliurrrrrrr.....essssssss ;p


Happening habis.
They really enjoyed their nite!!!
Siap Gangnam Style lagiiiiiiiiiiiii.....



CDM-CDM yang diraikan
Gorgeous sangat dengan dress-dress yang direka oleh Desingner Terkenal Tanahair..

 

Wehuuuuuuuuuu....bestkan tengok deorang semua!!!
Usahawan muda, bergaya dan berjaya....
Lagi best kalau dapat join dan jadi seperti mereka.

So guys lets be part of our team in
 GREEN LEADERS GROUP!!



Amy (Aimiey Nazmiey)
012-6488235

Thursday, November 22, 2012

Rawatan Alternatif Bagi Mendapatkan Zuriat/Anak


Adakah anda, atau ahli keluarga anda atau rakan-rakan anda mengalami masalah SUKAR untuk MENDAPATKAN ZURIAT??? Mungkin dengan berkongsi tentang kaedah rawatan alternatif ini dapat membantu mereka untuk mendapatkan zuriat.


Gabungan Premium Beautiful dan HerbaMaharani BOLEH MEMBANTU dari segi kesuburan wanita yang mana ia adalah merupakan antara kaedah rawatan TERMURAHtetapi BERKESAN di pasaran. Namun, terdapat pelbagai faktor yang mengakibatkanmasalah kesuburan. Antara masalah utama kesuburan adalah berpunca dari masalah PERIOD TAK TERATUR dan SENGUGUT yang dialami oleh kaum wanita. Dengan pemakaian korset premium beautiful, ianya dapat membantu wanita-wanita untuk mengatasi masalah tersebut.


Namun begitu, kedua-dua suami dan isteri dinasihatkan agarmembuat pemeriksaan doktor terlebih dahulu. Jika disahkan bahawa tiada masalahkesihatan yang menyebabkan ketidaksuburan, maka anda boleh mengambil setPremium Beautiful & Herba Maharani supaya menambahkan PELUANG anda untukMENGANDUNG.

Keistemewaan korset premium beautiful berbanding korset-korset lain yang ada dipasaran adalah kerana 70% penciptaannya adalah untuk memberikan manfaat kesihatan dan 30% untuk kecantikan. Antara manfaat kesihatan adalah:
  • dapat membantu melancarkan peredaran darah dalam badan
  • membetulkan kedudukan rahim
  • mengawalatur kitaran haid yang tidak tetap
  • merawat masalah sakit tulang belakang & slip disc
  • menangani masalah-masalah wanita seperti kesakitan haid(sengugut) & keputihan
  • mengecutkanotot rahim
  • membantu menangani masalah ketumbuhan pada dinding rahim seperti cyst dan fibroid
  • mengurangkan masalah berat badan dan membentuk postur badan yang menarik
  • mengawalatur rembesan hormon dan sebagainya. 
 
Ia tanpa sedar semasa memakainya diamenstabilkan kedudukan rahim, rahim jadi naik ke posisi yang sebenarnya, jadiseterusnya rahim akan bersedia untuk proses hamil, melancarkan darah keseluruhbadan secara tidak langsung membantu menyuburkan.Kegemukan juga adalah antara punca yang bolehmenyebabkan masalah sukar untuk hamil, maka pemakaian Premium Beautiful sangat membantu untukmenurunkan berat badan. 

Apa itu Herba Maharani????
  • Menggabungkan 16 jenis ramuan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utamanya.
  • Produk Keluaran Beijing TongRenTang- TongRenTang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun- Merupakan pembekal tunggal ubat-ubatan kepada kerabat Maharaja semasa Dinasti Qing
  • TongRenTang Te Zhi Bai Feng Wan diperakui sebagai “Produk Terkenal di China” pada tahun 1994
  • Diiktiraf sebagai “Spesis Ubat Herba yang Terpelihara” pada tahun 1998
  • Mendapat pengiktirafan Halal oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association, Badan Islam Luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM).
Fungsi-fungsi:
  • Melancarkan peredaran darah
  • Menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur dan masalah ketidaksesuaian semasa tempoh haid, menyembuhkan senggugut.
  • Menyelesaikan masalah kronik wanita dan gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan dan lain-lain)
  • Rawatan helba (naturally) yang menggalakkan kesuburan wanita.
  • Menyihatkan tubuh badan, mengurangkan keletihan- meningkatkan sistem imunisasi, menguatkan kaki dan tangan.
  • menyerlahkan wajah berseri dan awet muda
  • merupakan ubat gantian untuk jamu-jamu, ubat periuk semasa berpantang-menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dengan cepat.
  • kepada yang belum berkahwin sangat digalakkan untuk kulit yang cantik, kelancaran haid, sentiasa bertenaga, meningkatkan metabolisma dengan kelancaran darah keseluruh badan dll.
  • bagi wanita yang hampir monopous, ia menguatkan tulang, menguatkan daya tahan badan dari penyakit.
Sesiapa yang sudahmemiliki Premium Beautiful, amatlah digalakkan mengamalkannya. Kombinasinyasangatlah berkesan luaran dan dalaman.

Cara pengambilan yang WAJIB dipatuhi :
1 bolakuning (=50 pil hitam kecil) sekali sehari. Mula ambil selepas hari terakhirperedaran haid dan berterusan selama 6 hari. Kemudian berhenti sementarasehingga selepas kedatangan haid pada bulan depan dan makan mengikut cara yangsama.
Nota : Jika anda rasa badan panas (sakitkerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, anda boleh guna satu caraalternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitamkecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air
Perhatian : Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’seperti salad dan watermelon. Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafeinsemasa mengambil Herba Maharani.Sewaktu makan asid folik atau ubat subur yanglain, anda juga boleh makan Herba Maharani. Akan tetapi, dinasihatkan andamakan makanan kesihatan/ supplemen ini pada selang masa sekurang-kurangnya 4jam. Contohnya, selepas makan asid folik, anda boleh makan Maharani selepas 4jam.Harap maklumat di atas membantu anda.

TESTIMONI YANG BERJAYA
1) Disini amy nak kongsikan dengan pembaca semua, mungkin ramai yang tidak tahu amy adalah antara yang berjaya mendapatkan zuriat dengan gabungan pemakaian Premium Beautiful dan pengambilan Herba Maharani. Syukur Alhamdulillah, selepas 7 bulan mendirikan rumah tangga, amy dan husband dikurniakan rezeki ini. Kami berdua memang tidak pernah merancang untuk lambat mendapatkan zuriat, bahkan sentiasa berusaha untuk mendapatkannya. Alhamdulillah, cara alternatif ini berkesan. Selepas mengamalkan pemakaian premium beautiful secara konsisten semenjak awal perkahwinan dan mengambil herba maharani dalam tempoh 2-3 bulan, amy telah disahkan mengandung dan kini usia kandungan telah menjangkau 7 bulan.


2) Testimoni seterusnya adalah biz partner amy sendiri, yang pada mulanya hanya ingin memakai korset Premium Beautiful untuk mengatasi masalah ketumbuhan yang wujud pada rahimnya serta ingin menurunkan berat badan. Alhamdulillah selepas 3 bulan memakai PB secara konsisten, beliau telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 4-5kg dan ramai rakan-rakan beliau yang perasan dengan perubahan bentuk badan beliau. Doktor juga telah mengesahkan ketumbuhan yang beliau alami telah beransur-ansur mnegecut. Beliau kemudiannya mengambil herba maharani dalam usaha untuk mendapatkan zuriat selepas hampir 3 tahun mendirikan rumah tangga masih belum lagi dikurniakan cahaya mata. Alhamdulillah, selepas beberapa bulan menggabungkan pengambilan herba berkenaan dan pemakaian PB, beliau juga telah disahkan mengandung. 

3) Ade member 5thn kawin xdpt anak.at last dia try pakai korset Premium Beautiful beberapa bulan je dia disahkan mengandung.maybe dah rezeki dia jugak selepas berusaha bermacam2.mula2 pas pakai korset tu period dia yg x teratur jadi teratur,senggugut pun dah xde.doktor ckp senggugut ni salah satu petanda ketidaksuburan. (sumber: http://hospitalbersalin.com/f11/kelab-belum-ada-rezeki-anak-175/index6.html)

 4)


Pada yang sudah lama berusaha untuk mendapatkan cahaya mata, anda boleh mencuba kaedah rawatan alternatif ini.

Rezeki harta, anak, jodoh dan lain-lain datangnya dari Allah SWT. Namun, rezeki pastinya tidak datang bergolek tanpa usaha, doa dan tawakal.

Mungkin dengan berusaha melalui cara ini, rezeki berpihak pada kita. Insya Allah.


Untuk maklumat lanjut berkenaan produk PB & Herba Maharani

Hubungi :
Amy (Aimiey Nazmiey)
012-6488235


Wednesday, November 21, 2012

BB Plus Kologen (BB Plus Collagen)




APA ITU KOLAGEN??
Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Secara semulajadi, terdapat lebih kurang 70% kolagen di dalam tubuh badan kita dan ia terdapat dalam kulit, tulang dan juga gigi.

ANTARA KEPENTINGAN KOLOGEN:
  • Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan - Kolagen merupakan komponen utama dalam kulit kita. Ia mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut dan membuatkan kulit lebih bercahaya. Kolagen juga efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan kulit.
  • Memulihkan masalah kulit - Apabila kolagen disuntikkan ke dalam kulit yang terluka, ia akan menstimulasikan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menyediakan perlindungan kepada kulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan dan garis-garis halus.
  • Mencantik dan menyuburkan rambut - Nutrisi dalam kulit kepala sangat penting untuk memelihara kesihatan rambut. Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis, rambut dan kuku. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang, manakala kuku menjadi kusam dan mudah pecah.
  • Menegangkan payudara - Kesan kolagen untuk menegangkan payudara sudah pun diketahui umum. Payudara sebenarnya terbentuk oleh jaringan-jaringan penyambung dan kumpulan lemak yang berperanan sebagai penyokong bagi pembentukan payudara. Kolagen merupakan komponen utama dari jaringan-jaringan penyambung dan bertindak dengan protein polisakarida untuk membentuk satu jaringan yang kuat untuk menyokong dan menegangkan payudara.
  • Menguatkan tulang - Penyatuan kolagen yang secukupnya adalah penting untuk membentuk kerangka tulang yang kuat. Oleh itu,kolagen juga dikenali sebagai kerangka tulang. Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Pengambilan kalsium tambahan sebenarnya tidak dapat menangani masalah tersebut. Hanya dengan pengambilan kolagen yang mencukupi dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.
  • Mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi - Kolagen dapat merapatkan sel-sel dan mempercepatkan pembentukan sel-sel baru. Dengan fungsi ini, ia secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen dan racun, membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.
  • Melambatkan proses penuaan kulit - Seiring dengan peningkatan usia dan gaya hidup yang sibuk, kandungan kolagen dalam kulit akan semakin berkurangan dan kerana itu, kulit menjadi kering dan kusam. Pengambilan kolagen secara berterusan dapat membantu kulit untuk menyeimbangkan semula kolagen yang berkurangan.

   

KESAN KEHILANGAN KOLAGEN :

Dan apabila kita tahu bahawa hampir keseluruhan tubuh kita terdiri daripada kolagen, maka jika kita kekurangan kolagen, perkara-perkara begini bakal terjadi :Garisan kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, EYE BAG, penglihatan kabur.
  • Garis halus kelihatan pada leher
  • Gusi tidak sihat
  • Payudara dan punggung kendur
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi
  • Kulit kering, kulit hilang keanjalan, kelihatan lebih tua
  • Liang roma jadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan
  • Rambut jadi kering dan bercabang dihujung


Jika anda mempunyai simptom-simptom di atas, anda boleh la mengambil BB Plus Kologen untuk meningkatkan kologen dalam badan.

MENGAPA MEMILIH BB PLUS KOLOGEN??
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia.

Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan.

Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

Kofaktor seperti ekstrak biji anggur & Vitamin C ditambah utk melindungi rantaian kolagen. Pengambilan BB Plus setiap hari dpt menyerlahkan keremajaan kulit & memberikan kesihatan yg menyeluruh.

BAGAIMANA BB PLUS BERTINDAK??
Mod tiga tindakan:
1. Memulih - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui - Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru


RAMUAN UTAMA
Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin.  
 

BAGAIMANAKAH BB PLUS DAPAT MENINGKATKAN KUALITI KULIT??
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

KEBERKESANAN
BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.

7 HASIL KULIT CANTIK
1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari 


Dapatkan kulit yang halus, cantik, gebu dan berseri serta kesihatan tubuh badan yang lebih baik dengan BB Plus Kologen!!!

Untuk maklumat lanjut

Contact me:
AMY (Aimiey Nazmiey)
0126488235

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...