Pages

Wednesday, December 19, 2012

Trip to Singapore (Universal Studio Singapore)

Last weekend, me, my husband, my sisters & my ibu gi Singapore. Bertolak hari Jumaat after buat 31 weeks pregnant check up kat Hospital Pusrawi. 
Actually gi Singapore ni sebab nak bawak my sisters Nana & Nina gi Universal Studio (USS). Sebab both of them dapat keputusan cemerlang in exam. Nana dapat 5A dalam UPSR, Then Nina dapat 4 flat dalam semester exam. 

So awal2 dulu, dah janji dekat Nana, kalau dea dapat 5A, then hadiah nya bawak gi USS. Maka janji perlulah ditepati!! Nina pulak tuntut hadiah dari ayah. 

Mula-mula decide nak tidur kat JB jek, then bertolak ke USS by shuttle bus.Tapi disebabkan perut ku yang dah membesar, takut tak lepas nak masuk kat Imigresen Singapore. Then ibu pulak nak ikut sebab nak jumpa Kakak dia yang menetap kat sana which is our Mak Long.
So akhirnya, masuk Singapore bawak kereta & tidur kat rumah Mak Long di Woodlands. 

We all gi USS keesokannya (hari Sabtu). Nasib baik dah purchased ticket awal-awal thru online.
Kalau tidak, memang tak dapat nak masuk la lagi-lagi on weekend & musim cuti sekolah.
Orang masyaallah punya la ramai, tak sama macam masa me & my husband gi 1st time dulu on 2011. Masa tu gi on weekdays so suasana tenang sikit. 

Berjelanya cerita!!! Dah jom layan gambar we all masa kat sana.
 Ticket for 4 of us


Nina & Nana

gambar wajib even dah 2x datang..hehe


scarry!!! makhluk ni cakap, baby dalam perut tu bukan dea punya but will look like him!!! oh NOOOOOOOOOO!!

Nak tengok Shrek 4D. Weeee...

Sedih tak dapat naik ride kat Mummy ni & lain-lain sebab nanti terkeluar pulak yg dalam perut tu..huhu
Mampu bergambar jela...

 Show time kat Wetworld ni best!!! Dulu 1st time gi tak sempat nak tengok...

Time kat sini pon sadis jugak, sebab dulu Tansformer ni tak bukak lagi. Now dah bukak, tak boleh nak naik pulak.
Kena qada' next time!!!

Yeayyyy...the whole day we olls kat USS ni.
Before tu ingat nak jalan-jalan kat Habour Front pon tak sempat.
Then kesian kat my sisters, tak dapat naik Roller Coaster coz cuaca yang tidak mengizinkan. Next time la ye!!

Then malam, lepas dah makan & rehat-rehat kejap we olls sambung pulak berjalan gi Mustafa Centre. Berjalan sampai 2 pagi semata-mata nak cari perfume. Ahhh kejang otot-otot kaki. Lepas dah beli terus balik rumah my nephew kat Yishun. Deorang ajak tidur kat sana pulak.


 So before balik, wa all bergambar dulu.
Thanx to my auntie, my cousin & my nephew untuk layanan yang diberikan sepanjang 3 hari we all kat sana.
Next time, ada kelapangan & rezeki, we all datang lagi.
Datang dengan new family member pulak ;)





Tuesday, December 11, 2012

Baby's Room Decoration

Oohhh... I wish my baby's room could be like this!!!


Like a Princess Theme!!!





The Blue Ocean Theme !!!

 




The Sweet Pinky Theme!!!



 


The Yellow Mellow Theme!!!
  

 



The Purplicious Theme!!!


 



The Ever Green Theme!!!





Semuanya comel-comel...Tak tau nak buat decoration macam mana!!
(Baby), mommy & papa will try our best to make a beautiful room for you....
Eventhough tak sebijik sebijon macam kat atas ni!!! hehe

So today papa cuti, dia nak start mengecat!!
Hope it gonna be awesome ^____^
Will update in the next entry!!!

Wednesday, December 5, 2012

Miss The Moment


Baru 2 hari my hubby gi outstation dah rasa rindu dah
Baru 2 hari jek pon, 
bukan 2 minggu or 2 bulan ke kan...

Tapi nak buat macam mana...dah rindu...
Yela..2 hari my hubby tak ada,
tak ada sape nak tolong urutkan badan..
Sejak mengandung ni, sakit kepala la, sakit badan la, sakit pinggang la...so biasa sebelum tidur dia akan tolong urut & picitkan kat tempat yang sakit.

Then tengah-tengah malam sekarang,
baby dalam perut mesti lapar...
selagi tak makan, selagi tu la rasa baby guling-guling dalam perut ni.
So malam-malam kalau lapar, my hubby akan bangun buatkan hot chocolate ke, nestum ke...

Ahhhhh......i really miss my husband.
So nak lepaskan rindu..tengokla gambar dia...
Duk belek-belek gambar dalam pendrive..
Terjumpa pulak gambar masa pre wedding we olls..

We olls ambil gambar pre wedding lagi 2-3 bulan sebelum wedding...
shoot kat 2 tempat, 
Taman Botani, Putrajaya & Taman Layang-layang, Selayang
Photoshoot by Fakhrul Aizat
Sekejap jek masa berlalu...
for the past 8 years kami berdua...
now dah nak bertiga dah!!! Alhamdulillah....

















I don't have words to describe what I feel for you. I fall deeper in your love with every passing day. Every moment I spend with you, feels like a dream. I'm madly in love with you. ^____^
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tuesday, December 4, 2012

My Baby Checklist



Hi guys...
entry kali ni  amy nak update pasal my baby checklist.
Kandungan Amy sekarang dah almost 30 weeks.
So another 8 to 10 weeks to go!!!!

Weee...tak lama je lagi nak beranak.
Sekejap jek masa berlalu.
Rasa macam baru semalam dapat tau yg im pregnant
Then tinggal beberapa minggu jek lagi my baby akan keluar dari perut ni... ;)
Tak sabarnya!!! tapi takut pon ada jugak!!!

So selama beberapa bulan yang lepas...
me and hubby beli barang baby sikit-sikit
eventhough masa tu tak tau lagi gender baby lagi.

Geram sangat tengok barang-barang baby..
Rasa macam nak beli satu kedai...
Jom tengok our baby checklist buat masa sekarang ni!!


 

a few rompers, long & short sleeves

Baby pillow set 
Tak cukup lagi 1 set. Nak kena ada 3 set!!
(1 set rumah wan, 1 set rumah nanny, 1 set rumah sendiri)
senang...tak payah nak angkut ke sana ke seni ;)

Bottle, brush & warmer bag

Bath Set

Baby Toiletries, baby wipes, baby comb 
Pacifier tu papa yang beriya-iya nak beli...
(atoknya mesti tak bagi cucu hisap puting) huhuhu

baby diapers

mitten, booties, & barut

towel & blanket
  
Napkins, mosquito net & air-filled cotsheet (tikar getah)

Ok, tu jek barang yang dah beli buat masa sekarang.
Ada beberapa lagi barang nak kena beli:-
  • bottle warmer & saterilizer
  • breast pump
  • baby cot
  • stroller
  • baby car seat
  • baby nail cleeper 
  • temprature thermometer
  • toys

next entry nanti kita update pasal mommy to be punya checklist pulak k. =) 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...