Pages

Wednesday, February 6, 2013

Hi Tea with Hubby

Last Thursday...me & hubby gi dating...
Dating la sangat kan...
Actually gi minum petang(hi tea) jek kata orang melayu ;p

Pagi tu me gi checkup for my 38 weeks pregnancy..
So biasala..hubby akan ambil cuti setiap kali me kena jumpa doc untuk checkup.
Rasanya belum pernah dia tak ambil cuti..
Alhamdulillah coz dapat hubby yang sentiasa berada disisi & he is the best husband in the world!!

Wahhhhh...puji laki sendiri githuuuu...
Kalau bini dea sendiri tak puji...sapa lagi nak puji kan..
Anyway, Thanx a lot b for everything!!! xoxo

K, pagi tu pergi Hospital Pusrawi macam biasa dalam pukul 9 pagi camtu...
Then tunggu turn untuk jumpa Pakar.
But on that day, doc suruh buat CTG dulu.

Apa tu CTG??
Me pon tak tau..So nak tau boleh baca explanation kat bawah ni..
Monitoring of the baby's heart rate during labour can be done using a 'Continuous Cardiotocographic machine' (or CTG). This records the baby's heart rate continuously on a piece of paper. Caregivers often refer to the paper recording as a 'trace'. A CTG may also be referred to as fetal monitoring, continuous monitoring, and electronic fetal monitoring (or EFM).
The CTG was first developed in the 1970's and is now a widely used tool to monitor babies during labour in maternity hospitals throughout Australia (and in most modern delivery suites worldwide). A CTG may also be performed during the last half of the pregnancy (usually after 24 to 28 weeks) if there are health concerns for the mother or baby.
 (http://www.birth.com.au/Variations-of-the-1st-stage-of-labour/Monitoring-what-is-a-CTG)

Ok. menurut kata doc, CTG ni nak tengok keadaan degupan jantung baby & nak pastikan samada berlaku contraction ataupun tidak.
So dari situ doc boleh monitor & tau samada kita ni dah ready nak bersalin ataupun belum.

  So ni masa buat CTG. Gambar graf kat paper tu la rekod degepun jantung baby.
Doc cakap everything okay..baby sihat & belum ada tanda-tanda baby nak keluar lagi.

After that, we olls pon balik rumah & me tidur kejap coz ngantuk sangat-sangat sampai rasa pening kepala.
Dalam pukul 3 lebih camtu, my hubby kejutkan & ajak keluar makan...perut masing-masing dah kelaparan!!

So we decided untuk pergi hi tea coz me ada purchased hi tea set for two kat Gruopon last month.
Then we olls pon bergerak la ke Bonne Grey Cafe @ Menara Hap Seng, Jalan P.Ramlee.

 Macam ni la rupa cafe nya. Nice & cozy.
Sesuai untuk lepak-lepak & business meeting with client.

Untuk set hi tea tu, menu yang disediakan termasuklah
Cake/Waffle + Tarts + Scones + Quiches + Marshmallow & Strawberry dip with hot choc + Sandwiches + Drinks

 
Actually banyak lagi menu yang ada, but for hi tea set yang me purchased only that menu yang disediakan.

So me & hubby taknak makan cake, then we olls ambil hot belgian waffle with ice cream.

 Yummmy......

Untuk drinks ada coffee, tea & fruit juice.
Me pilih Mocha fantacy, & hubby pilih Hazelnut ice latte.

Slurppppp....;p

 So this hi tea set for two, memang sangat mengenyangkan kami...sampai mengah nak abiskan..padahal time datang both of us memang sangat kelaparan coz tak lunch.
Okay, that's all...after makan we olls pon cepat-cepat balik,
coz at that time dah pukul 5, & tau-tau jela jalan di KL bila orang balik kerja...traffic jam!!!!

Daaaaa....xoxo
:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...