Pages

Wednesday, November 27, 2013

Have Fun at KL Bird Park

Weekend aritu, taktau nak buat ape..
After kuar lunch, macam boring jek nak balik rumah.
So me ajak my hubby gi Taman, bawak Hani jalan-jalan memandangkan cuaca pon tak berapa panas.
Mula-mula nak gi taman rama-rama, lepas tu terlepas pulak tempat parking, then jalan terus kedepan nampak Bird Park.
So, cakap kat hubby, kita masuk Bird Park jela, next time gi Butterflies Park pulak.

Nak masuk Bird Park ni ingatkan RM10 jek tuk Adults..tapi rupanya itu charge entah tahun bila..time me kecik-kecik kot.
Now, tiket for Adult RM25 dan for children RM12 (3-12yrs) bagi yang ada MyKad.
Untuk foreigner RM48 for Adult dan RM38 for children.
So untuk my baby Hani FREE jek.

 
Sambil bawak anak bersiar-siar sambil mengajar dia keindahan alam ciptaan Allah.
One of a learning process nak kenalkan dia dengan binatang. Kat rumah dah selalu bawak tunjuk cat, so dia dah tau cat tu macam mana & the sounds of cat.
Bila tunjuk cat dia pon pandai tengok and buat bunyi kucing..meowwwww..

She is a cat lover not like her mommy yang takut kucing..Lol.. Serious mommy dea takut kucing..hahaha
Depan anak jek buat berani..panggil catttt..sekali cat tu datang dekat & nak bergesel-gesel mommy nye automatik boleh melompat sambil menjerit..adoii malu kat anak. Anak pulak lagi berani nak gi terkam kucing tu..but, kucing tu pulak yang lari takut ngan budak kecik ni.




Masuk-masuk jek Bird Park ni, dah jumpa burung comel ni spesis kakak tua(parrot). Macam-macam warna ada kuning, hijau, merah, putih, etc




Ni tengok flamingo pulak. Muka si kecik ni memang kehairanan jek sebab tak pernah tengok pon binatang-binatang ni.
Muka cam tak excited pon, takut pon tidak. hehe..takpela sayang, yang penting kita explore dulu k.



Lari...burung tu nak kejar hani la..hehe




Ni pulak si cantik Merak.. Subhanallah memang cantik sangat!! Tapi Merak ni akan mendabik dada bila dea nak tunjukkan kecantikan bulu dia.
So to my daughter, Hani..jangan sesekali ikut perangai si Merak ni yang suka berbangga dengan apa yang dia ada. Semua tu pinjaman dari Allah.
Next, kita pusing satu taman ni..Berpeluh jugak la nak berjalan dalam ni.






 Tengah-tengah nak posing ambil gambar dengan burung unta ni, dea boleh datang nak patuk pulak.
Ape lagi berlari la nak selamatkan diri..hahaha

 Gigih u olls nak ambil gambar dengan merak ni..Punya la lama tunggu dea nak pusingkan badan dea tu..
g
 Papa check pampers budak kecik ni..Tengok yayak tak??

Red flamingo..cantik!!



 Bird feeding...




 Ok...ni kita bagi makan ikan pulak..
Best tengok ikan-ikan ni berebut-rebut nak makan.

 Asyik bagi bird & fish makan jek..
Now hani pulak nak mamam..



Then we olls ambil gambar dengan parots pulak.
Yang ni kena bayar RM10 guna camera sendiri.
If guna camera sana & print sekali bayarannya RM30. 






Ok..hari pon dah petang..si kecik ni pon dah meragam sebab dah ngantuk. we olls pon balik.
Nasib on time, sebab sampai jek dalam kereta hujan turun selebat-lebatnya.
Lepas ni, nak bawak Hani gi tengok rama-rama, buaya, ular, harimau, gajah, kuda dll pulak.
Ok Bye!!!

Love,
Aimiey Nazmiey

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...