Pages

Monday, November 18, 2013

My Best Friend Wedding #Remywiwedding (Nikah)



Bila nak hujung tahun & dekat cuti sekolah jek mestila ramai yang ambil kesempatan nak buat majlis perkahwinan.
Salah sorang nye my best friend Dr.Adawiyah (Aton) dengan pasangannya Remy.

Majlis nikahnya berlangsung pada 2 November 2013 dan majlis persandingan pada keesokannya 3 November 2013.
 Mula-mula memang dah plan nak datang awal, sebab nak tolong apa yang patut.

Yela, dulu time my wedding aton datang 2 hari awal sebelum majlis nikah. Siap teman gi spa, teman beli inai kat jalan TAR, tolong buat doorgift, tolong siapkan bunga pahar, teman gi fitting baju, tolong pakaikan inai and jadi my pengapit. Kira orang kuat la time my wedding.

But on her wedding, me tak dapat nak jadi orang kuat and bagi bantuan yang sepatutnya diperlukan. Lepas tu hubby pulak tak dapat cuti on Friday and we olls dapat ke Kuantan on Saturday morning jek.

I know mesti aton rasa frust sangat coz me tak dapat datang awal (i know la dah masak sangat perangai dea) kan aton kan???hahaha
So i paksa jugak my hubby ambil cuti on Friday & gerak gi Kuantan pagi tu. Sorry la yer hubby, ni kira bff last yang kahwin. Lepas ni takde dah..hehe

Maka bermula la perjalanan kami ke Kuantan pagi Jumaat tu. But me tak bagi tahu pon kat aton dah on the way ke sana. Suprised!!! ^_____^ 

 Hani memang good girl kalau bab jalan-jalan ni. Sama macam mommy la kan :) Dia behave sangat, tidur lepas tu having her snack. Takde meragam-ragam.

So we olls sampai ke Kuantan lebih kurang pukul 1 lebih macam tu. Check in hotel, solat, makan then baru ke rumah aton.

Bila sampai kat umah Aton tu, dia memang terkejut la kan. sebab kate nak datang Sabtu. Well suprised is the best thing in life kan?? hehe
So masa tu pelamin pon dah siap pasang.

 Cantik sangat. Ala-ala kat taman rama-rama githu...
Pelamin ni, import khas dari JB. From young & talented wedding planner Anies Aida Muda.

Me dah lama kenal ngan Anies masa kat UTM dulu coz kakak dea ade salon. So selalu la lepak dengan deorang buat rambut la, makeup la, sauna la. But lepas tu lost contact sampai la my friend ambil pelamin dengan Anies ni. So kira jejak kasih balik after lebih kurang 6 tahun tak berhubung.
Congrats Anies sebab berjaya ada Bridal Concept sendiri!!

Masa kat rumah aton tu, me tolong la sikit-sikit apa yang patut. My friend ni kreatif, semua dea buat sendiri dari bunga pahar, hantaran belah perempuan & lelaki , bunga penanggah dan lain-lain.

For me tidaklah, i tak kreatif u olls. Mesti hancus jadinya dan alasan paling utama sebab MALAS coz leceh la nak buat.
 Tapi untuk orang yang rajin macam aton ni, takde masalah nak buat, sampai tak tidur malam tau siapkan!! 

Me tengok mula-mula seram coz sempat ke nak siapkan semua in just 1 day!! Alhamdulillah semua sempat disiapkan dengan bantuan ahli keluarga yang lain.

Kreatif kan??? Cam comel jek..cam cantik jek...hehe

Inai pon buat sendiri. Jenuh u olls cabut sehelai demi sehelai daun inai ni. 

Semangat gotong-royong jiran-jiran dan ahli keluarga. Sesi masukkan telur kat bunga pahar.

Nasib la si kecik ni boleh tinggal kejap ngan papa dea. Tapi ada gak dea tolong buat hantaran ngan cabut daun inai sekali. Thank you lah anak...hehe

Masa yang ditunggu telah tiba. So pengantin dah tengah get ready pakai make up and siap-siap. Majlis nikah diadakan selepas solat Isya'.
Me with the beautiful bride of the day!!

I'm so happy for u dear!!

Pengantin lelaki dah mengadap tok kadi!!

Pengantin perempuan tengah berdebar nak tunggu diijab kabul.


Alhamdulillah dengan sekali lafaz, aton & remy dah sah menjadi suami isteri!! Congrats!!

Semoga hubungan yang dibina mendapat barakah dariNya dan kalian berdua menjadi suami isteri yang saling melengkapi antara satu sama lain!!


Next update di Hari Persandingan Remy & Dr.Wi!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...