Pages

Monday, October 21, 2013

Short Getaway To Melaka (Day 2)

Untuk hari ke 2 kami di Melaka.
Start our day with breakfast. Awal-awal pagi dah turun pergi breakfast sebab orang ramai kat hotel tu then plan nak gi swimming. Lambat-lambat karang matahari dah terpacak tak best la coz panas.



 Lepas dah kenyang. Naik bilik tukar baju mandiiii...

 Baju mandi untuk si kecik tu. Punya la susah nak cari baju mandi untuk dea. At last jumpa kat Mothercare. Sangat comel baju-baju mandi untuk baby kat sana.

 Cepat la siap mommy, hani tak sabar dah nak mandi..hehe

Okey, mommy dah siap..jom kita gi swimming!!

 Si kecik ni memang suka sangat main air. Tengok tu muka excited sangat!!



Dah penat berendam, we olls balik bilik and sambung tidur kejap before check out pukul 1230 tengah hari.


 Hani tak sempat pakai baju and pampers pon, terus terlelap balik dari swimming. Cian la anak mommy ni penat berenang tadi..haha


Okey dah get ready nak check out.
Perut pon dah lapar. So terus gi Melaka Parade kat sebelah hotel ni, makan dulu before jalan-jalan.



So lepas tu we olls pergi jalan-jalan kat tempat-tempat yang menjadi tarikan di Melaka. Antaranya kota A'Famosa, St.Paul Church, St. John Fort, Menara Taming Sari, Maritime Museum, Christ Church, Dutch Square, dll.

Okey badan pon dah penat, peluh pon dah menitik-nitik, time untuk balik. Kalau ikutkan banyak lagi tempat tak pergi, but dah tak larat la. Si kecik ni pon dah emo dan meragam. So thats all our short getaway to Melaka. Next trip pulak kita cover tempat lain..Daaaa.. :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...