Pages

Wednesday, February 6, 2013

Hi Tea with Hubby

Last Thursday...me & hubby gi dating...
Dating la sangat kan...
Actually gi minum petang(hi tea) jek kata orang melayu ;p

Pagi tu me gi checkup for my 38 weeks pregnancy..
So biasala..hubby akan ambil cuti setiap kali me kena jumpa doc untuk checkup.
Rasanya belum pernah dia tak ambil cuti..
Alhamdulillah coz dapat hubby yang sentiasa berada disisi & he is the best husband in the world!!

Wahhhhh...puji laki sendiri githuuuu...
Kalau bini dea sendiri tak puji...sapa lagi nak puji kan..
Anyway, Thanx a lot b for everything!!! xoxo

K, pagi tu pergi Hospital Pusrawi macam biasa dalam pukul 9 pagi camtu...
Then tunggu turn untuk jumpa Pakar.
But on that day, doc suruh buat CTG dulu.

Apa tu CTG??
Me pon tak tau..So nak tau boleh baca explanation kat bawah ni..
Monitoring of the baby's heart rate during labour can be done using a 'Continuous Cardiotocographic machine' (or CTG). This records the baby's heart rate continuously on a piece of paper. Caregivers often refer to the paper recording as a 'trace'. A CTG may also be referred to as fetal monitoring, continuous monitoring, and electronic fetal monitoring (or EFM).
The CTG was first developed in the 1970's and is now a widely used tool to monitor babies during labour in maternity hospitals throughout Australia (and in most modern delivery suites worldwide). A CTG may also be performed during the last half of the pregnancy (usually after 24 to 28 weeks) if there are health concerns for the mother or baby.
 (http://www.birth.com.au/Variations-of-the-1st-stage-of-labour/Monitoring-what-is-a-CTG)

Ok. menurut kata doc, CTG ni nak tengok keadaan degupan jantung baby & nak pastikan samada berlaku contraction ataupun tidak.
So dari situ doc boleh monitor & tau samada kita ni dah ready nak bersalin ataupun belum.

  So ni masa buat CTG. Gambar graf kat paper tu la rekod degepun jantung baby.
Doc cakap everything okay..baby sihat & belum ada tanda-tanda baby nak keluar lagi.

After that, we olls pon balik rumah & me tidur kejap coz ngantuk sangat-sangat sampai rasa pening kepala.
Dalam pukul 3 lebih camtu, my hubby kejutkan & ajak keluar makan...perut masing-masing dah kelaparan!!

So we decided untuk pergi hi tea coz me ada purchased hi tea set for two kat Gruopon last month.
Then we olls pon bergerak la ke Bonne Grey Cafe @ Menara Hap Seng, Jalan P.Ramlee.

 Macam ni la rupa cafe nya. Nice & cozy.
Sesuai untuk lepak-lepak & business meeting with client.

Untuk set hi tea tu, menu yang disediakan termasuklah
Cake/Waffle + Tarts + Scones + Quiches + Marshmallow & Strawberry dip with hot choc + Sandwiches + Drinks

 
Actually banyak lagi menu yang ada, but for hi tea set yang me purchased only that menu yang disediakan.

So me & hubby taknak makan cake, then we olls ambil hot belgian waffle with ice cream.

 Yummmy......

Untuk drinks ada coffee, tea & fruit juice.
Me pilih Mocha fantacy, & hubby pilih Hazelnut ice latte.

Slurppppp....;p

 So this hi tea set for two, memang sangat mengenyangkan kami...sampai mengah nak abiskan..padahal time datang both of us memang sangat kelaparan coz tak lunch.
Okay, that's all...after makan we olls pon cepat-cepat balik,
coz at that time dah pukul 5, & tau-tau jela jalan di KL bila orang balik kerja...traffic jam!!!!

Daaaaa....xoxo
:)

Monday, February 4, 2013

Chanel Party by Hanis Haizi (Dear Hanis Haizi)



Pada sesiapa yang membaca & mengikuti blog Hanis Haizi, pasti mengetahui berkenaan contest yang dibuat oleh Hanis sempena ulangtahunnya yang ke 28 pada Sepetember 2012 yang lalu.

Apa yang menarik tentang contest berkenaan adalah hadiah yang akan diterima oleh pemenang berupa barangan dari jenama mewah iaitu Chanel!!!


Woowww!! Bukan  semua orang mampu untuk memiliki jenama mewah ini. Namun, melalui contest tersebut impian mereka bakal menjadi kenyataan.

Selepas beberapa bulan, hanis telah memilih satu tarikh untuk mengadakan satu majlis bagi mengumumkan  pemenang yang bakal menerima hadiah Chanel berkenaan.

So, pada 27 Januari 2013 bertempat di Platinum Movie Suites Lounge, Cathay Cineplax, E@Curve 
telah diadakan Dear Hanis Haizi Chanel Party.


Me & my beautiful galaxy team yang hadir.

All the guest got this....Chanel Brooch!! The doorgift!!!
 I love the party. I love the food, the decoration, the doorgift, the setting, the theme...Everything is perfect!!!



Antara foods yang disediakan untuk Party berkenaan.


Antara aktiviti yang diadakan adalah pemilihan untuk pakaian terbaik bagi tetamu yang hadir.
Mereka yang terpilih perlu membuat 'catwalk' dan pemenang akan dipilih berdasarkan sorakan yang paling kuat.




So dibawah ni adalah pemenang bertuah yang memenangi pakaian terbaik berdasarkan sorakan paling kuat. Wehoooo, both of them dapat Chanel Perfume!!!

Tak sah, kalau TAK bergambar dengan Hanis Haizi, Pengasas Green Leaders Academy M'sia (GLAM) yang merupakan Pioneer dalam Online Business Marketing hingga menjadi Usahawan Muda yang berjaya menggenggam Income 6 angka sebulan.
 Beliau juga telah berjaya mencipta nama sebagai Icon dan Celebrity dalam fashion.
Apa yang dipakai dan digayakan sering menjadi bualan dan ikutan oleh wanita-wanita diluar sana.
I wish that i can be a Successful Entrepreneur just like her, Insyaallah...

Bergambar bersama dengan Mr. Razali Zain, yang menjadi tulang belakang dan insan yang sentiasa berada disisi Usahawan Hebat, Hanis Haizi.
  
Aktiviti diteruskan dengan penyampaian anugerah yang ditunggu-tunggu oleh peserta contest Dear Hanis Haizi.
Pemenang diumumkan bermula dari tempat ketiga.
 This lady dapat tempat ketiga dan hadiah yang beliau menangi adalah Chanel Brooch.

 Pemenang tempat kedua tidak dapat menghadirkan diri, dan hadiah yang dimenanginya berupa Chanel Wallet.

Pemenang tempat pertama dihadiahkan dengan Classic Chanel Flap & it worth RM10k!!!! Arghhhhh!!!

So the lucky person goes to this lady....
U can read her entry here
 Impian beliau untuk memiliki handbag Chanel telah menjadi kenyataan & tahniah diucapkan!!

Then, aktiviti disambung dengan cabutan nombor bertuah.
But, i'm not the lucky one to win the prizes. (Uhukkk) ;(
It's ok...maybe tak ada rezeki, 
but my business partner Ajue Rashid got the lucky draw.
Congrats Ajue!!! 
 Wehuuuu...dapat Chanel Scarf!!!

 Me & my beautiful galaxy team really enjoyed the party.

A big congrats to Hanis, sebab dapat adakan this awesome party disamping dapat mengeratkan lagi silaturrahim dikalangan Green Leaders Group members (GLAMpreneurs)

Hope ada lagi Dear Hanis Haizi Contest untuk tahun 2013 pulak coz me nak join contest tu & try to win the Chanel!!!! Hehehehe...

Till we meet again in the next Green Leaders Group Event!! ;)

Love,
Aimiey Nazmiey (Amy)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...