Pages

Monday, May 13, 2013

Hi Tea With Jovian Mandagie

Do you know who is Jovian Mandagie?? He is one of the famous & talented fashion designer in Malaysia. First time i know about him masa beliau merekakan busana pernikahan untuk anak Chef Wan iaitu Serina. Started from that i jadi suka & minat dengan rekaannya.

 This is my 1st ever collection from Jovian Mandagie & this is 1st ready to wear collection from him khas untuk Hari Raya on 2012.
Now everyone mampu untuk pakai baju designer. Yela, kalau dulu nak tempah baju dengan designer mau ribu riban harganya.

So for 2013, Jovian launch another new collection for Hari Raya at JW Mariott. So i sempat ajak my hubby untuk review collection yg ada. Hehe, bukan review jek, sempat jugak rembat sehelai untuk Hari Raya nanti. And masa launching collection ni, Jovian come out with another product which is Hijab/Tudung for muslimah and its call Jhijab.


Tadaaa...this is Jhijab. I love the material, the design & packaging!! Exclusively with the box.

Time product review kat JW Mariott ni, ramai yang tak dapat nak attend sebab its open only for 2 days. So ramai peminat Jovian (Jovianista) in Glam yang terlepas untuk review the collection. But luckily our Mentor CDM Hanis Haizi requested to Jovian to organize one private event khas untuk all the Glampreneurs to review & shop the new collection. Thank you so much Hanis, for this opportunity.

So on that day.. i dah janji nak gi event to dengan my business partner Ajue Rashid.

So we all anatara yang paling awal sampai..sebab dan janji nak pergi before lunch time coz takut ramai orang & jalan jam.



Ni antara koleksi dalam butik Jovian.

 Sempat bergambar dengan Jovian.


 Jovian sempat ajar we olls tutorial untuk pakai JHijab.
Ajue jadi model tudung Jovian.. :)

 Our mentor, Hanis pon sempat menggayakan koleksi JHijab.

Sambil-sambil tengok dan pilih koleksi dari Jovian, sambil minum coffee & makan foods yang disediakan.

Semua tengah sibuk pilih JHijab & try mana yang berkenan.


Yeayy..dah dapat yang berkenan dihati..Sebelum balik posing dulu dengan hanis & ajue.

Then lepas tu ajak ajue gi makan, coz perut dah lapar sangat. So we olls gi cari kedai makan. Pusing punya pusing at last nampak Secret Recipe then singgah makan situ jek.


I makan tom yam kung..my all time fav. Then ajue makan macaroni cheese.
So after makan sempat Personal Touch dengan ajue about business since dah off beberapa bulan sebab mengandung & dalam pantang. So i have to start back my business and work hard to give the better life to my family.


xoxo
Aimiey Nazmiey

Friday, May 3, 2013

Majlis Aqiqah Hani Khalilah

Saturday, 27th April 2013
Restaurant NMR Nasi Briyani
 
 
 
 
 
 
 

 


 

 
 
 
 
 
 
 
Thanx a lot to my family members yang bertungkus-lumus membuat persiapan majlis.
 
Kepada tetamu yang hadir terima kasih kerana sudi meraikan dan menyerikan majlis puteri kami.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...