Pages

Monday, February 24, 2014

1st Birthday Party for Hani Khalilah

Alhamdulillah, pada 15 Feb 2014 yang lepas our daughter, Hani Khalilah genap umur setahun.
Thank you Allah kerana mengurniakan kami rezeki anak ini yang sebaik-baik kejadian oleh Mu.
Semoga kami dapat menjaga dan memelihara anugerah ini sehingga akhir hayat kami.
Dan kami pohon padaMu agar sentiasa melidunginya dan merahmatinya.


So me & my husband plan nak raikan 1st birthday untuk Hani bersama-sama keluarga dan teman rapat.
Memandangkan tarikh lahir Hani 15 Feb 2014 jatuh pada hari Sabtu, then terus on buat hari tu jugak.

Biasala as a mother, me la orang yang excited sekali nak buat majlis. So from early January dah plan theme for party. Mula-mula nak pilih theme minie mouse sesuai la dengan baby girl kan. But time nak cari-cari barang for party banyak jual yang ada mickey & friends pulak.

Then, asyik banyak jumpa theme Sponge Bob. My hubby kata susah2 kita buat theme Sponge Bob jela coz Hani love it very much & dia dah pandai sebut perkataan Sponge Bob tu & bila dia sebut we olls semua tergelak sebab kelakar & proud that she can pronounce it at her age.

Everything for this party buat sendiri jek dengan bantuan family members. Kalau ikutkan hati, mau jek ambil party planer macam dearazalea ke kan, but nak jimatkan kos we olls buat sendiri jela & boleh la try tengok bakat sendiri kreatif ke tak. Kot la kreatif boleh jugak try ceburi bidang party planer kan??? hehehe

Untuk kad jemputan ada separuh yang we olls invite by message & whatsaap jek. And untuk yang berdekatan we olls bagi kad. 

Then untuk birthay banner mula-mula tak plan pon nak buat sendiri, so gi kedai nak tempah, they informed price start from RM150 for art & printing. So macam membazir jek.
Last minute lagi 2-3 hari sebelum birthday party, me buat jela sendiri banner and hantar printing only for RM40 untuk size (7ft x 4ft). Save duit mommy..hehe
So ini lah hasilnya...simple jela nak pakai sehari jek pon..

Kalau dah namanya birthday party, biasa mestilah ada goodies bag kan untuk budak-budak. So yang ni we olls beli jek goodies bag yg ready made printed theme Sponge Bob kat kedai party. 



Banyak sangat nak story, jom layan jela pictures by Karl Feizal & Ash Pretty Sweet.hehehe



 Birthday cake from Le Chouette Macaraon by Wahdi Farhad.

Mommy ngan papa bertungkus lumus buat birthday ni untuk awak sayang..Penat takyah cerita la. Next birthday kita gi bercuti jela k. Disneyland perhaps..hehehe ok papa??









Happy birthday to you..
Happy birthday to you..
Happy birthday to Hani.
Happy Birthday to you!!







  Masa ni si kecik dah low batery so dea ngamuk-ngamuk sebab ngantuk.
 At last lena kat pangkuan Tok Teh.
Dapatlah budak kecik ni tidur untuk setengah jam macam tu lepas tu terpaksa kejutkan sebab ramai tetamu yang datang nak jumpa birthday girl!!







Birthday gift from papa.
Thank u so much papa!!

 Papaku pulang dari kota,
Papaku belikan kereta,
Kereta kecil warna merah,
Boleh ku bawa ke sekolah..hehe




She loves it so much.
Hari-hari duk naik kereta and tak kisah pon even duk main dalam rumah jek.












Too many pictures to upload..hehe
So itu saje yang dapat diceritakan.
Thanx kepada keluarga, teman-teman dan jiran-jiran yang sudi hadir memeriahkan majlis.

Mohon maaf andai ada yang terkurang dan jangan la ada yang ambil hati kalau we olls tak sempat nak melayan each & everyone of u or ada yang tak cukup makan ke, tak dapat goodies bag, takdapat belon spongebob ke(hehe, sebab yang tu limited-1st come 1st serve).

We olls mintak maaf banyak-banyak.
Kalau ada rezeki, kita buat majlis makan-makan lagi coz seronok sangat bila dapat berkumpul ramai-ramai. :)

Thank u k semua!! ^______^


xoxo
Aimiey Nazmiey

1 comment:

  1. Perhatian !!! Perhatian !!!!
    Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membersihkan hutang anda atau anda memerlukan pinjaman modal untuk meningkatkan perniagaan anda? Adakah anda pernah ditolak oleh bank dan agensi kewangan yang lain? Cuma perlu, kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2% kepada orang ramai, syarikat dan masyarakat dengan cara yang jelas dan mudah difahami, terma dan syarat ini.
    Tiada pemeriksaan kredit diperlukan, 100% dijamin. Sila memohon sekarang melalui e-mel kami dan anda akan gembira anda lakukan kerana kami akan membuat semua masalah kewangan anda satu perkara yang telah lalu.
     
    Emel kami di: (Caroljonesloanfirm@gmail.com)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...